28.2 °C, 2.9 m/s, 34.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiE-prasmju nedēļas pasākumi pilsētas bibliotēkās
E-prasmju nedēļas pasākumi pilsētas bibliotēkās
15/03/2013

No 18. līdz 24.martam visā Latvijā notiks „E-prasmju nedēļa 2013”, kuras laikā dažādi pasākumi norisināsies arī Jelgavas pilsētas bibliotēkās. Šo pasākumu mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

No 18. līdz 24.martam visā Latvijā notiks „E-prasmju nedēļa 2013”, kuras laikā dažādi pasākumi norisināsies arī Jelgavas pilsētas bibliotēkās.
 
Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā būs iespējams uzzināt vairāk par datu drošību, portāla „Google” jaunajām iespējām, par pakalpojumu „Mana bibliotēka”, ceļot pa vēsturisko Jelgavu attēlos, meklēt radurakstus internetā, iepazīt filmu, mūzikas ierakstu, audiogrāmatu krājumu un daudzas citas lietas.
 
Bibliotēka „Pārlielupe” piedāvā apgūt e-pasta veidošanas prasmes, rēķinu maksāšanu internetā, CV noformēšanu, bet Miezītes bibliotēkā – fotogrāfiju apstrādi, bērnu bibliotēka „Zinītis” aicina aizpildīt karjeras testus.
 
Šo pasākumu mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.
 
E-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. Šīs nedēļas pasākumi Latvijā tiek organizēti European Get Online Week 2013 ietvaros.
 
Vairāk informācijas par pasākumiem un to norises laikiem var iegūt http://jzb.lv/index.php?&3  un www.eprasmes.lv
 

Informāciju sagatavoja
Viktorija Buraka
Jelgavas Zinātniskā bibliotēka