25 °C, 2.5 m/s, 50.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā risināsies Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas spēles
Jelgavā risināsies Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas spēles
06/03/2013

No 27. līdz 30.martam Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā risināsies 2014.gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas 3.apakšgrupas pamatturnīrs, kurā Latvijas telpu futbola izlase tiksies ar Krievijas, Rumānijas un Kazahstānas vienībām.

Publicitātes foto

No 27. līdz 30.martam Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā risināsies 2014.gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas 3.apakšgrupas pamatturnīrs, kurā Latvijas telpu futbola izlase tiksies ar Krievijas, Rumānijas un Kazahstānas vienībām.
 
Ievērojot šāda mēroga  UEFA  turnīra organizatoriskās prasības, kā arī iepriekšējo pieredzi līdzīga mēroga sacensību  rīkošanā Latvijā,  LFF par šī  nozīmīgā turnīra mājvietu izraudzījās Zemgales Olimpisko centru, kurā 2011.gada rudenī risinājās UEFA Futsal Cup pamatturnīra spēles un FIFA Pasaules telpu futbola kausa priekšsacīkšu turnīra spēles. Zemgales Olimpiskā centra halle ir atbilstoša visām nepieciešamajām prasībām un četru dienu garumā spēj nodrošināt augstākās kvalitātes servisu kā sacensību dalībniekiem, tā arī līdzjutējiem un turnīra viesiem.
 
Pateicoties sekmīgajam startam iepriekšējās sezonās un tādejādi veicinātajam pakāpeniskam kāpumam UEFA reitingā Latvijas telpu futbola izlase jauno kvalifikācijas ciklu uzsāks uzreiz no sacensību pamatturnīra. Atgādinām, ka Artūra Šketova vadītajai komandai vietu pamatturnīrā iepriekšējās sezonās nācās izcīnīt priekšsacīkšu kārtā. 
 
UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs ar priekšsacīkšu grupu spēlēm sākās janvārī, savukārt finālturnīrs 2014.gadā pirmo reizi risināsies Beļģijā un tajā piedalīsies 12 labākās Eiropas kontinenta komandas. Pamatturnīra grupu uzvarētājas kvalificēsies finālturnīram Beļģijā, savukārt septiņas otro vietu ieguvējas un labākā trešā vieta 17.-24.septembrī sacentīsies divās izslēgšanas spēlēs par pēdējām četrām ceļazīmēm uz finālturnīru.
 
Līdzjutējiem iespējams rezervēt biļetes priekšlaicīgi. Latvijas Futbola federācija aicina līdzjutējus un organizācijas plānot turnīra spēļu apmeklējumu un pieteikties turnīra biļešu iegādei savlaicīgi. Plašāka informācija par biļešu iegādes iespējām tiks publicēta LFF oficiālajā mājaslapā: www.lff.lv
2014.gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrs Spēļu kalendārs un spēļu pāri:
 
Trešdiena, 27.marts 
17:30 Krievija – Kazahstāna
20:00 Latvija – Rumānija
 
Ceturtdiena, 28.marts
17:30 Rumānija – Krievija
20:00 Latvija – Kazahstāna
 
Sestdiena, 30.marts*
Kazahstāna – Rumānija
Krievija – Latvija
 
*Sākumlaiki 30.marta spēlēm tiks paziņots pēc saskaņošanas ar UEFA
 
 
Informāciju sagatavoja
LFF preses sekretārs
Viktors Sopirins