24.4 °C, 1.1 m/s, 50.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavniecei labākā deja Jaunrades deju konkursā
Jelgavniecei labākā deja Jaunrades deju konkursā
29/01/2013

26. janvārī Valmierā norisinājās XVII Jaunrades deju konkurss, kurā par labāko deju jauno autoru konkurencē atzīta Latviešu dejas skolas absolventes Gunas Trukšānes „Kur Tu iesi ciema puisi?".

Foto: Ivars Veiliņš

26. janvārī Valmierā norisinājās XVII Jaunrades deju konkurss, kurā par labākajām dejām jauno autoru konkurencē atzītas Latviešu dejas skolas absolventu – jelgavnieces Gunas Trukšānes „Kur Tu iesi ciema puisi? un Edgara Tabora „Mēs ciemiņus gaidījām”.
 
Jaunrades deju konkurss ir ļoti būtisks repertuāra veidošanā, un ir kļuvis par nozīmīgu tradīciju visai plašajai Latvijas dejotāju saimei. Šoreiz 29 autori vērtēšanai nodeva 58 jaunas dejas, kuras izdejoja Jelgavas deju ansambļi „Lielupe”, „Kalve”, „Diždancis”, citi Latvijā pazīstami kolektīvi kā „Daiļrade”, „Dziga”,  „Līgo”,  „Vektors”, „Teiksma”, „Zalktis”, „Raksti” un „Mārupieši”, kā arī dejotāji no Ludzas, Saldus, Salacgrīvas, Cēsīm, Dobeles, Bauskas, Carnikavas, Ķekavas, Meņģeles, Kabiles un Platones.
 
Iegūstot maksimālo punktu skaitu, XVII Jaunrades deju konkursā triumfēja horeogrāfi Agris Daņiļēvičs ar deju „Kas tos dūmus kūpināj’”, Skaidrīte Andževa ar „Ai, kājiņas” un Jānis Ērglis ar horeogrāfiju „Te bij labi alu dzert”.
 
XVII Jaunrades deju konkursu rīkoja Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.
 

Informācija sagatavota
Latvijas Nacionālajā kultūras centrā