24.1 °C, 0.7 m/s, 52.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas izglītības iestādēm dāvinās grāmatas un pamatzināšanu rulli
Jelgavas izglītības iestādēm dāvinās grāmatas un pamatzināšanu rulli
25/01/2013

28.janvārī, „Draudzīgā aicinājuma” dienā, Jelgavas pilsētas skolas un bērnudārzi saņems jaunas grāmatas. Kopā ar lasāmvielu pilsētas skolām tiks dāvināts Jelgavas pamatzināšanu rullis ar vēsturiskiem un interesantiem faktiem par Jelgavu, ko būtu svarīgi zināt katram pilsētniekam.   

Klikšķināt uz attēla, lai atvērtu

28.janvārī, „Draudzīgā aicinājuma” dienā, Jelgavas pilsētas skolas un bērnudārzi saņems jaunas grāmatas. Kopā ar lasāmvielu pilsētas skolām tiks dāvināts Jelgavas pamatzināšanu rullis ar vēsturiskiem un interesantiem faktiem par Jelgavu, ko būtu svarīgi zināt katram pilsētniekam.    
 
Nu jau otrajā sagatavotajā Jelgavas pamatzināšanu rullī ir apkopoti būtiskākie gada skaitļi par pilsētas vēsturi un desmit sadaļās fakti par šodienu – Jelgavas iedzīvotājiem, kuri mācās, strādā, sporto un atpūšas, par mūsu pilsētā esošiem unikālajiem objektiem, interesanta informācija par pilsētas parkiem, ielām un citiem infrastruktūras objektiem, kā arī ražošanas nozarēm.
 
2012.gadā bērnudārzi un skolas, kurās bērni apgūst pirmsskolas izglītības programmu, dāvanā saņēma pirmo Jelgavas pamatzināšanu rulli – krāsainu plakātu ar informāciju par Jelgavas karogu, ģerboni, logo un saukli.
Pamatzināšanu ruļļi ir izveidoti, lai veicinātu lokālpatriotismu un piederības sajūtu savai pilsētai visos vecumos – no bērnudārznieka līdz senioram. 
 
„Draudzīgā aicinājuma” dienā grāmatas savu bibliotēku papildināšanai saņems 39 Jelgavas skolas un bērnudārzi.  
Visas pilsētas vidusskolas un pamatskolas savus krājumus varēs papildināt ar Ojāra Spārīša grāmatu par Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcu, albumiem par Jelgavas gleznotājiem Gunāru Ezernieku un Uldi Rogu. Vidusskolu bibliotēkas vēl iegūs grāmatu „Kārlim Ulmanim 135”, savukārt pamatskolu bibliotēkas – populārzinātnisku izdevumu „Kā dzīvoja toreiz”.
 
Septiņpadsmit pilsētas bērnudārzi „Draudzīgā aicinājuma” akcijā saņems četrus izdevumus – populārzinātnisku izdevumu „Kā dzīvoja toreiz”, „Lielo grāmata mazajiem” ar interesantu un izglītojošu lasāmvielu un dažādiem uzdevumiem, krāšņi ilustrētu Raiņa dzejoļu krājumu bērniem un pasaku grāmatu „Brīnumu mežs”.
 
„Draudzīgā aicinājuma” pasākums notiks 28.janvārī pulksten 15 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā. Dāvinājumu no pilsētas pašvaldības savām skolām un bērnudārziem aicināti saņem to vadītāji.
 
Izglītības iestādēm pasniegtās grāmatas pašvaldība ir iegādājusies par 998,31 latu. Jelgavas pilsētas dome izglītības iestādēm grāmatas dāvina jau divpadsmito gadu pēc kārtas.
 
Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš tradicionāli savai Sesavas pamatskolai dāvinājis trīs grāmatas, kas iegādātas par personīgajiem līdzekļiem. Sesavas pamatskola saņēma izglītojošus izdevumus par pasaules pilsētām un albumu par Latvijas komandas piedalīšanos Londonas Olimpiskajās spēlēs.
 
„Draudzīgo aicinājumu” 1935. gadā aizsāka bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Tā mērķis ir aicināt ikvienu atcerēties savu bijušo skolu un dāvināt tai grāmatas, mākslas priekšmetus vai ziedot līdzekļus. 
 
 
Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste
Tel. 63005558, 28821112

www.jelgava.lv