15 °C, 0.9 m/s, 91.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavai izveidota mobilā aplikācija
Jelgavai izveidota mobilā aplikācija
12/12/2012

Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” ir izveidojusi aplikāciju viedtelefoniem „Jelgavas pilsētsaimnieks”, ar kuras palīdzību iedzīvotāji var sniegt ieteikumus pilsētvides sakārtošanā. Mobilā aplikācija sniedz iespēju ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) par problēmām pilsētvidē, pieteikumam pievienot fotogrāfiju, kā arī fiksēt vietu ar GPS.

Foto: Publicitātes foto

Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” ir izveidojusi aplikāciju viedtelefoniem „Jelgavas pilsētsaimnieks”, ar kuras palīdzību iedzīvotāji var sniegt ieteikumus pilsētvides sakārtošanā. Mobilā aplikācija sniedz iespēju ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram (POIC) par problēmām pilsētvidē, izmantojot interaktīvu karti, pieteikumam pievienot fotogrāfiju, kā arī fiksēt vietu ar GPS.
 
Aplikācija piedāvā arī funkciju Ātrais zvans, lai saņemtu savienojumu ar POIC pa bezmaksas tālruni 8787, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju u.c. dienestiem.
 
No 12. decembra aplikācija „Jelgavas pilsētsaimnieks” ir pieejama ne tikai ar Android operētājsistēmu aprīkotajiem viedtelefoniem, bet arī iOS (iPhone) un drīzumā  arī Windows Phone operētājsistēmai.
 
Tāpat kā līdz šim par problēmām pilsētvidē var ziņot un sniegt ieteikumus arī zvanot pa bezmaksas tālruni 8787, kā arī interneta vietnē karte.pilsetsaimnieciba.lv vai pa e-pastu .
 
POIC Jelgavā nodrošina informācijas apriti un nodošanu atbildīgajiem dienestiem  par tehniskas dabas problēmām pilsētā, civilo aizsardzību, pilsētvides uzturēšanu un veic publisko teritoriju videonovērošana.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē