23.1 °C, 3.6 m/s, 57 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMaskavas delegācija apskatīs renovētās mājas Jelgavā
Maskavas delegācija apskatīs renovētās mājas Jelgavā
27/11/2012

27.novembrī, SIA „Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) viesosies delegācija no Maskavas, lai iepazītos ar Jelgavas pieredzi ēku renovācijā un energoefektivitātes veicināšanā.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

27.novembrī, SIA „Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde” (JNĪP) viesosies delegācija no Maskavas, lai iepazītos ar Jelgavas pieredzi ēku renovācijā un energoefektivitātes veicināšanā.
 
No 26. līdz 28. novembrim Latvijā darba vizītē viesosies Maskavas Dzīvokļu un komunālās saimniecības reformēšanas atbalsta fonda pārstāvji – viņi izrādījuši interesi par mūsu valsts pieredzi energoefektivitātes pasākumu veicināšanā un pauduši arī vēlmi iepazīties ar mūsu pilsētā paveikto šajā jomā. Jelgavu apmeklēs seši Dzīvokļu un komunālās saimniecības reformēšanas atbalsta fonda pārstāvji.

JNĪP speciālisti viesus iepazīstinās ar Jelgavas dzīvojamā fonda specifiku un energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanas aktualitāti. Tāpat JNĪP pārstāvji dalīsies pieredzē par projektu īstenošanas gaitu, problēmām, ar kurām nākas rēķināties renovācijas procesā. Maskavas delegācija Jelgavā apmeklēs renovētās mājas, kuras apsaimnieko JNĪP, lai klātienē pārliecinātos par tajās paveiktajiem darbiem un reālajiem iedzīvotāju ieguvumiem. Vizītes noslēgumā delegācija tiksies ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Vili Ļevčenoku.

Kopumā sadarbībā ar JNĪP Jelgavas pilsētā renovētas piecas mājas – 4. līnijā 1 un Helmaņa ielā 3 šie darbi īstenoti ar sadarbības partneru Vācijā atbalstu – organizāciju IWO jeb „Austrumeiropas Mājokļu iniciatīva” atbalstu, turklāt māja Helmaņa ielā 3 atzīta par energoefektīvāk atjaunoto daudzdzīvokļu ēku Latvijā 2010. gadā. Savukārt ERAF aktivitātes ”Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” gaitā renovētas mājas Raiņa ielā 3, Krišjāņa Barona ielā 19, Raiņa ielā 10 un Lāčplēša ielā 19a. Šīs programmas laikā vēl šogad tiks nosiltināta arī māja Brīvības bulvārī 28.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē