16 °C, 2.7 m/s, 69.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBK “Jelgava” pret “Valmieru” – fārmklubs pret DSN basketbolistiem
BK “Jelgava” pret “Valmieru” – fārmklubs pret DSN basketbolistiem
24/10/2012

24.oktobrī, pulksten 18.30 Vidzemes olimpiskajā centrā basketbola klubs "Jelgava" aizvadīs trešo Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēli, tiekoties ar BK "Valmiera". Tikmēr Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC) pulksten 17 BK "Jelgava-2" LBL 2.divīzijas spēlē tiksies ar "Daugavas sporta nama" (DSN) komandu.

Foto: Ivars Veiliņš

24.oktobrī, pulksten 18.30 Vidzemes olimpiskajā centrā basketbola klubs “Jelgava” aizvadīs trešo Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēli, tiekoties ar BK “Valmiera”. Tikmēr Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC) pulksten 17 BK “Jelgava-2” LBL 2.divīzijas spēlē tiksies ar “Daugavas sporta nama” (DSN) komandu.
 
“Valmieras” komanda starp sezonā krietni pasvīda, darbojoties spēlētāju tirgū un komandā atgriezās vairāki vietējie basketbolisti. Pievienojās arī daži pašmāju basketbolisti no citām pilsētām, sastāvā neiesaistot leģionārus. Par komandas līderi divās aizvadītajās LBL spēlē kļuvis, nu jau bijušais “VEF Rīga” basketbolists, Jānis Bērziņš, kurš caurmērā guvis 20 punktus. Liela loma laukumā arī abiem aizsargiem Jānim Kaufmanim un Kalvim Krūmiņam, savukārt zem groza vidzemniekiem saimnieko Artjoms Butjankovs un Pāvels Veselovs. Uz komandtiltiņa pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies pieredzējušais basketbola speciālists Varis Krūmiņš.
 
BK “Jelgava” vīri pēc nesen piedzīvotā zaudējuma Baltijas Basketbola līgā (BBL) pret spēcīgo “TU/Rock” paspējuši sadziedēt brūces un ir gatavi principiālajai cīņai pret “Valmieras” komandu. Skaidri zināms, ka arī šajā spēlē traumas dēļ jelgavniekiem nepalīdzēs amerikāņu viesstrādnieks Kīts Čemberlens, kurš ir labākais cīnītājs zem groza savā komandā un spēlē svarīgu lomu savas komandas rindās. Savukārt par komandas kapteiņa Edgara Krūmiņa iespējamo spēlēšanu tiks lemts īsi pirms paša mača.
 
Kamēr “Jelgavas” vienība aizvadīs cīņu Valmierā, tikmēr Zemgales olimpiskajā centrā norisināsies LBL 2.divīzijas spēle, kur savā starpā tiksies BK “Jelgava” fārmklubs, jeb otrā komanda un Rīgas vienība DSN. Spēles sākums pulksten 17.
 
Rīdzinieki līdz šim aizvadītajās trīs spēlēs guvuši vienu uzvaru un turnīra tabulā ieņem 10.vietu, savukārt Jāņa Vītola trenētie jelgavnieki izcīnījuši divas uzvaras un vienu reizi piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu, kas tabulā dod 7.vietu. Uz papīra gan jelgavniekiem ir liels pārsvars visās laukuma pozīcijās, auguma parametru un pieredzes ziņā, taču uzvarētājs tiks noskaidrots laukumā.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš
BK “Jelgava” preses dienests