18 °C, 3.2 m/s, 65.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBK „Jelgava” likteni Utenā izšķir tiesneši
BK „Jelgava” likteni Utenā izšķir tiesneši
17/10/2012

Foto: Ivars Veiliņš

16.oktobrī Lietuvas pilsētā Utenā Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā BK “Jelgava” komanda tikās ar vietējo “Juventus” un spraigā spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 96:101, kuras liktenis izšķīrās strīdīgā epizodē spēles noslēgumā.
 
BK “Jelgava” stājās pretim patlaban Lietuvas elites līgas 5.spēcīgākajai vienībai. Pirms mača jau tika izpētīts, ka “Juventus” komanda piekopj līdzīgu spēles stilu Jelgavas komandai. Mačs izvērtās ļoti rezultatīvs. Lielākais punktu guvums BK „Jelgava” sastāvā Sandim Silavam – 20.
 
Pēc pirmā puslaika jelgavnieki atradās vadībā ar 61:55, taču trešajā ceturtdaļā “Juventus” basketbolisti starpību sadeldēja un izvirzījās vadībā ar +10. Šo pārsvaru BK “Jelgava” vīri centās likvidēt līdz pat mača izskaņai. Šoreiz nedaudz pietrūka.
 
Tikai 40 sekundes līdz 4.ceturtdaļas beigām, kad jelgavnieki atradās iedzinējos ar -3, ātrajā uzbrukumā devās Kristaps Kanbergs, kurš raidīja metienu grozā. Mirkli pēc tam, kad bumba bija atsitusies pret vairogu viens no “Juventus” spēlētājiem bumbu bloķēja, taču tiesneši grozu neieskaitīja. Līdz ar to lielas priekšrocības mājiniekiem un mačs noslēdzās ar zaudējumu. “Jelgavas” komanda gan iesniedza protestu, taču lēmums par šo epizodi un spēles likteni tiks pieņemts tuvākajās dienās. Kā zināms visas BBL spēles tiek filmētas.
 
“Ar savu komandu esmu ļoti apmierināts. Visi nospēlēja labi, lai gan piedzīvojām zaudējumu. Pretinieku komanda patlaban Lietuvas basketbola līgas turnīra tabulā atrodas augstajā 5.vietā un nospēlēt līdzīgi ar šāda līmeņa komanda ir labs sasniegums,” atzīst BK “Jelgava” galvenais treneris Kaspars Vilcāns. “Kārtējo reizi gan pierādījās, ka Lietuviešu laukumā pretinieks jāuzvar ar ievērojamu starpību, jo laukumā visās strīdīgajās epizodēs mača izskaņā tiesnešu lēmumi tiek pieņemti par labi mājiniekiem.”
 
Jāpiemin, ka Latvijā šāda tendence nav novērota. Tādēļ pret Lietuvas komandām spēlēt izbraukumā ir īpaši smagi, jo jāpielāgojas ne tikai pretiniekam, bet arī tiesāšanas metodēm.
 
BBL, Utena (Lietuva), 16.oktorbris
“Juventus” – BK “Jelgava” 101:96 (35:27, 20:34, 31:14, 15:21)
Juventus: D.Leonard 27p. + 15ab. + 6rp., A.Cepulis 17p., L.Kiselius 16p., D.Gvezdauskas 15p. + 6ab., P.Morkeliunas 9p., N.Varnelis 6p., K.Petrukonis 5p., A.Viskontas 2p., G.Matulis 2p., M.Vilimas 2p.
 
Jelgava: S.Silavs 20p., L.Mizis 19p. + 6ab., K.Chamberlain 12p. + 8ab., K.Kanbergs 12p., A.Dušelis 10p., A.Justovičs 9p., E.Krūmiņš 7p., A.Lagzdiņš 5p., A.Brackett 2p., G.Justovičs, K.Paegle.
 
BBL turnīra tabula, B grupa
1.       “TU/Rock” 3 – 0,
2.       “Lietkabelis” 2 – 0,
3.       “Liepāja/Triobet” 1 – 2,
4.       “Jelgava” 1 – 2,
5.       “Juventus” 1 – 1,
6.       “Valga” 0 – 3.
 
Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš
BK “Jelgava” preses dienests