21.1 °C, 3.8 m/s, 74.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFotogrāfiju – eseju konkurss “Paaudžu solidaritāte”
Fotogrāfiju – eseju konkurss “Paaudžu solidaritāte”
03/10/2012

Līdz 12.oktobrim ikviens Latvijas iedzīvotājs var piedalīties Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā un portāla ”Delfi” organizētajā fotogrāfiju – eseju konkursā "Paaudžu solidaritāte". Konkursa mērķis ir apzināties, kā Latvijā sadzīvo dažādas paaudzes, kā jaunie mācas un vecākiem, bet vecākā paaudze soļo līdzi laikam.

Līdz 12.oktobrim ikviens Latvijas iedzīvotājs var piedalīties Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā un portāla ”Delfi” organizētajā fotogrāfiju – eseju konkursā “Paaudžu solidaritāte”. Konkursa mērķis ir apzināties, kā Latvijā sadzīvo dažādas paaudzes, kā jaunie mācas un vecākiem, bet vecākā paaudze soļo līdzi laikam.
 
Konkursam ir jāiesūta viena vai divas fotogrāfijas, kas kopā ar to autora rakstītu eseju, veido fotostāstu par divu vai vairāku paaudžu sadarbību un vecākās paaudzes aktīvu iesaistīšanos sabiedriskās vai sportiskās aktivitātēs. Fotostāstu konkursa mērķis ir veicināt sadarbību starp dažādiem Latvijas nācijas gadagājumiem, balstītu uz savstarpējās izpratnes un palīdzības principiem. Gados vecāki cilvēki apgūst jaunas prasmes un tehnoloģijas, pilnvērtīgi iekļaujoties straujās ikdienas ritmā. Savukārt jaunieši ar entuziasmu pārmanto iepriekšējo paaudžu iekrātās aroda, jaunrades, kultūras un dzīvesziņas mantojumu. Un tā ir tikai daļa no pozitīvajām pārmaiņām, ko patlaban piedzīvojam.

Dalībniekiem ir jāiesniedz viena – divas fotogrāfijas elektroniskā formātā (JPG, minimālais izmērs 2048x1536px, bet pieļaujamas nelielas izmaiņas) un pusi līdz divu lappušu garu stāstu par tēmu “Starppaudžu solidaritāte”. Darbam jāpievieno: autora (vai autoru) vārds, uzvārds, kontaktinformācija, darba nosaukums, idejas apraksts, stāsts un darba autora (vai autoru) paraksts/i (maksimāli divi autori).

Iesūtītos darbus izskatīs žūrija, kuras sastāvā ir profesionāli fotogrāfi un Eiropas Parlamenta deputāti. Darbus vērtēs divās kategorijās – fotogrāfija un stāsts. Konkursā iesūtītie materiāli tiks publicēti interneta portālā DELFI, kuras apmeklētājiem no šī gada 15. – 22. oktobrim būs iespēja nobalsot par sev iepatikušos fotostāstu.

No konkursa labākajiem darbiem tiks veidota izstāde Eiropas Savienības mājā Rīgā. Sešu vislabāko darbu autori saņems pārsteiguma balvas.

Fotogrāfijas – stāstus jāiesniedz līdz šī gada 12.oktobrim, Eiropas Parlamenta Informācijas birojā (Aspazijas bulvārī 28, 3.stāvā) ar norādi “Fotogrāfiju – stāstu konkurss”.

Sīkāka informācija: http://www.europarl.lv/view/lv/index.html

Informāciju sagatavoja
Uldis Dūmiņš