18.5 °C, 3.5 m/s, 75.4 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi70 procenti no AS “Latvijas Valsts meži ” darbiniekiem ir LLU absolventi
70 procenti no AS “Latvijas Valsts meži ” darbiniekiem ir LLU absolventi
20/09/2012

Šī gada maijā AS "Latvijas Valsts meži" noslēdza sadarbības līgumu ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāti, tā stiprinot jau izsenis ciešo uzņēmuma un fakultātes sadarbību. Līgumā paredzēts turpināt veiksmīgo sadarbību izglītības satura jautājumos, fakultātes akadēmiskā personāla tālākizglītības jomā, materiāli tehniskās bāzes modernizēšanā, meža nozares ekspertu piesaistē mācību metodisko materiālu un studiju noslēguma darbu izvērtēšanā, kā arī kopīgu projektu izstrādāšanā un ieviešanā.

Foto: Ivars Veiliņš

Šī gada maijā AS “Latvijas Valsts meži” noslēdza sadarbības līgumu ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāti, tā stiprinot jau izsenis ciešo uzņēmuma un fakultātes sadarbību. Līgumā paredzēts turpināt veiksmīgo sadarbību izglītības satura jautājumos, fakultātes akadēmiskā personāla tālākizglītības jomā, materiāli tehniskās bāzes modernizēšanā, meža nozares ekspertu piesaistē mācību metodisko materiālu un studiju noslēguma darbu izvērtēšanā, kā arī kopīgu projektu izstrādāšanā un ieviešanā.
 
Aptuveni 70 procenti no AS Latvijas Valsts meži (LVM) darbiniekiem ir diploms, kas saņemts apgūstot LLU studiju programmas, un arī turpmāk LLU būs nozīmīgākais partneris meža nozares jauno speciālistu sagatavošanā.
 
LLU bija pirmā universitāte, ar ko LVM noslēdza sadarbības līgumu. Šogad uzņēmums sadarbības līgumus noslēdzis arī ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti (LU).
 
Slēdzot sadarbības līgumus ar lielākajām Latvijas augstskolām, LVM vēlas apvienot spēkus, lai veicinātu vispusīgu, pilnīgu un kvalitatīvu sadarbību  augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanā atbilstoši meža nozares vajadzībām.
 
 
Informāciju sagatavoja
LLU Sabiedrisko attiecību un karjeras centra korespondente
Ilvija Gaidukoviča