13.2 °C, 2.8 m/s, 94.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiEbreju tautas kultūras dienas Jelgavā
Ebreju tautas kultūras dienas Jelgavā
14/09/2012

24.septembrī, pulksten 18 Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks ebreju Jaunajam gadam „Rosh ha shana” veltīts pasākums, kuru organizē Jelgavas ebreju biedrība, lai iepazīstinātu jelgavniekus ar savas tautas kultūru un tradīcijām.

Jelgavas ebreju biedrības deju kolektīvs

Septembra pirmspēdējā nedēļā izraēlieši atzīmēs jauno 5773. gadu pēc ebreju gada skaitīšanas sistēmas. Sagaidot ebreju Jauno gadu, Jelgavas ebreju biedrība organizē pasākumus, lai iepazīstinātu jelgavniekus ar ebreju tautas kultūru un tradīcijām.

24.septembrī, pulksten 18 Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, notiks pasākums, kas veltīts ebreju Jauna gada „Rosh ha shana” svinēšanai. Š.Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolas pedagoģe iepazīstinās klātesošos ar ebreju jaunā gada svinēšanās tradīcijām, ebreju gadu skaitīšanas sistēmu, tradicionālo atribūtu lietošanu un to nozīmi. Pasākumā otrajā daļā visi klātesošie tiks aicināti degustēt ebreju ēdienus, kā jau zināms, ebreju nacionālie ēdieni ir diezgan savdabīgi un tāpēc ir svarīgi parādīt arī šo ebreju kultūras aspektu.

Sestdien, 29.septembrī, pulksten 14 Sabiedrības integrācijas pārvaldē visi interesenti tiek gaidīti pasākumā „Dejojam kopā ebreju tautas deju ritmos”. Ikviens apmeklētājs varēs izbaudīt ebreju kultūru caur dejām un dziesmām, pasākumā laikā ar saviem priekšnesumiem priecēs Rīgas Ebreju kopienas bērnu deju ansamblis „Maagaļ” Sergeja Rozencveiga vadībā.

Pasākumus organizē Jelgavas ebreju biedrība sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas pārvaldi.

Ieeja pasākumos bez maksas.
 
 
Informācija sagatavota
Sabiedrības integrācijas pārvaldē