13.9 °C, 2.4 m/s, 89.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgava – konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” uzvarētāju vidū
Jelgava – konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” uzvarētāju vidū
13/09/2012

14. septembrī, konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012" noslēguma pasākumā Jelgavas pilsēta tika apbalvota kā uzvarētāja nominācijā „Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai”. Apbalvošanas ceremonijā tika godināti arī pieci jelgavnieki, kas par ieguldījumu starppaaudžu sadarbībā atzīti par Eiropas gada cilvēkiem.

14. septembrī, konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012″ noslēguma pasākumā Jelgavas pilsēta tika apbalvota kā uzvarētāja nominācijā „Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai”. Apbalvošanas ceremonijā tika godināti arī pieci jelgavnieki, kas par ieguldījumu starppaaudžu sadarbībā atzīti par Eiropas gada cilvēkiem.
 
Konkursa komisija, apmeklējot otrajai kārtai izvirzītās pašvaldības, Jelgavā atzinīgi novērtēja pilsētā padarīto – paaudžu dienas centra „Sadraudzība” darbību, kuru mēneša laikā apmeklē ap 900 cilvēku, izveidoto ātrās reaģēšanas vienību „Ekspresis”, Senioru Veselības universitāti, senioru 24 interešu grupas, veiksmīgu Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes un Jelgavas Sabiedrības Integrācijas pārvaldes darbu. Viesojoties pašvaldībās, komisijas pārstāvji arī meklēja cilvēkus, kas devuši lielu ieguldījumu starppaaudžu sadarbībā.

Par Eiropas Gada cilvēkiem kļuvuši Jelgavas pensionāru biedrības priekšsēdētāja Marija Kolneja, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Jelgavas nodaļas vadītājs Māris Liscovs, Jelgavas pilsētas sporta veterāns, vairāku grāmatu par sporta vēsturi Jelgavā autors Aleksandrs Balss,  Jelgavas pilsētas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne un Zemgales reģiona Kompetenču izglītības centra vadītāja Sarmīte Vīksna.

Konkurss „Eiropas Gada pašvaldība” Latvijā notiek pirmo reizi un tā tēma atbilstoši Eiropas Gada tēmai ir aktīva novecošana un paaudžu sadarbība. Konkursa pirmajai kārtai Zemgales reģionā pieteicās septiņas pašvaldības. Iepazīstoties ar pašvaldībās veikto darbu, vērtētāji lēma, ka 1. vieta Zemgales reģionā pienākas Jelgavai. Jelgava, Bauska un Dobele tika izvirzītas konkursa otrajai kārtai valsts mērogā, kur piedalījās vēl pa trim pašvaldībām no Kurzemes, Latgales, Rīgas un Vidzemes reģiona. Rezultātā noskaidrojušies galvenās balvas saņēmēji un uzvarētāji četrās nominācijās: „Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai”; „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā”; „Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam”; „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei”.  
 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē