19.2 °C, 3 m/s, 67.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina pievērst īpašu vērību satiksmes drošībai septembra sākumā
Aicina pievērst īpašu vērību satiksmes drošībai septembra sākumā
31/08/2012

Sākoties jaunajam mācību gadam, pilsētā ir atgriezušies skolēni un LLU studenti, pieaug transporta un gājēju intensitāte. Aicinām transportlīdzekļu vadītājus ņemt vērā situāciju, ka pilsētas centrā turpinās būvdarbi Lielajā ielā, Jāņa Čakstes bulvārī, nobeigumam tuvojas darbi Raiņa ielā. Autovadītājiem remontdarbu zonā jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuves atrodas blakus būvobjektam, kur strādā speciālā tehnika.

Sākoties jaunajam mācību gadam, pilsētā ir atgriezušies skolēni un LLU studenti, pieaug transporta un gājēju intensitāte. Aicinām transportlīdzekļu vadītājus ņemt vērā situāciju, ka pilsētas centrā turpinās būvdarbi Lielajā ielā, Jāņa Čakstes bulvārī, nobeigumam tuvojas darbi Raiņa ielā. Autovadītājiem remontdarbu zonā jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuves atrodas blakus būvobjektam, kur strādā speciālā tehnika.
 
Lūdzam autovadītājus iebraucot zonā, kur brauktuves tiek sašaurinātas no divām joslām uz vienu un pie krustojumiem, ievērot „rāvējslēdzēja” braukšanas principu. Būsim savstarpēji pieklājīgi, īpaši pie skolām, kad ielas malā stāvošā automašīna uzsāk kustību un iekļaujas braukšanas joslā. Lūdzam vecākus neatstāt transportlīdzekļus ielas malā, kur uzstādītas ceļa zīmes „Stāvēt aizliegts”, bet šos ielas posmus izmantot tikai, lai apstātos un izlaistu bērnu, kurš uz skolu dodas pats. Atgādinām arī, ka nogriežoties regulētā krustojumā, jāpalaiž gājēji, kuri šķērso brauktuvi pie zaļā luksofora signāla.
 
Aicinām autovadītājus izvērtēt maršrutus, kā ērtāk nokļūt pie mācību iestādēm, bērnudārziem, darbavietām, veikaliem un citām vietām, ņemot vērā satiksmes ierobežojumus un izmaiņas satiksmes organizācijā. Jaunākajai informācijai par satiksmes izmaiņām aicinām sekot līdzi www.jelgava.lv.
 
Informējam, ka satiksmes plūsma no Lielās ielas slēgtajiem posmiem ir novirzīta uz Dobeles ielu un Raiņa ielu, kā arī papildu plūsmas ir Lielo ielu šķērsojošajās ielās, īpaši pirms krustojumiem ar Pasta ielu, Akadēmijas ielu, Mātera ielu.
 
Pa Uzvaras ielu un Dobeles ielu brauc automašīnas no Lielās ielas virzienā no Pārlielupes uz Dobeles šoseju. Pa Raiņa ielu ir novirzīta plūsma, kas brauc virzienā no Dobeles šosejas uz Pārlielupi. Transporta plūsma ir palielinājusies un apgrūtināta posmos pirms Lielās ielas krustojumiem ar Akadēmijas ielu, Pasta ielu un Mātera ielu, jo Lielās ielas posmā no Akadēmijas ielas līdz Jāņa Čakstes bulvārim transporta kustība organizēta pa divām sašaurinātā kustības joslām pretējos virzienos, bet posmos no Akadēmijas ielas līdz Pasta ielai un no Pasta ielas līdz Mātera ielai transporta kustība slēgta un demontētas ietves.
 
Lielās ielas posmā no Akadēmijas ielas līdz Pasta ielai gājēji Lielo ielu var šķērsot tikai krustojumos ar Pasta ielu (tikai grāmatnīcas pusē), ar Katoļu ielu un ar Akadēmijas ielu. Šobrīd pa ietvi posmā no Akadēmijas ielas līdz Katoļu ielai iespējams aiziet tikai līdz šajā ielas posmā esošajām iestādēm no Akadēmijas ielas puses, bet nav iespējams iziet cauri visam šim posmam, jo pie Katoļu ielas ietves zonā tiek izbūvētas pazemes komunikācijas. Gājējiem iesakām izvēlēties iet pa Lielai ielai paralēlajām ielām – Driksas, Raiņa un Krišjāņa Barona ielām vai remonta posmus apiet pa pagalmiem.

Mainīti arī pilsētas sabiedriskā transporta maršruti, kuri līdz šim brauca pa Lielo ielu. Pie Hercoga Jēkaba laukuma esošās autobusu pieturas pārceltas:

  • virzienā uz Dobeli – uz Pasta ielu pie krustojuma ar Krišjāņa Barona ielu;
  • virzienā uz Pārlielupi – uz esošo autobusu pieturu Akadēmijas ielā pie Jāņa Čakstes pieminekļa.
Izveidotas papildus pieturvietas:
  • Raiņa ielā pirms krustojuma ar Pasta ielu pie Raiņa parka;
  • Dobeles ielā pie krustojuma ar Viestura ielu;
  • Dambja ielā aiz krustojuma ar Lielo ielu.
 
Pie skolām, kurām nav uzstādīts stacionāri ātrumvaļņi un ceļa zīmes ar ātruma ierobežojumiem, papildus tiks uzstādītas ceļa zīmes, kas noteiks maksimālā ātruma ierobežojumu līdz 40 km/h.
Īpaši uzmanīgiem jābūt pie 3.pamatskolas, kas atrodas Uzvaras ielā pie krustojuma ar Dobeles ielu. Šajā posmā transporta ātrums ir samazināts līdz 30 km/h, tiks uzstādīta regulēta gājēju pāreja Dobeles ielā, lai gājēji varētu šķērsot Dobeles ielu. Transportlīdzekļu stāvēšana Dobeles ielas malā posmā no Uzvaras ielas būs aizliegta 5 metru posmā aiz gājēju pārejas un 30 metru posmā pirms krustojuma ar Pasta ielu.
 
Aicinām autovadītājus ievērot uzstādītos ātruma ierobežojumus un būt īpaši uzmanīgiem posmos, kur uzstādītas ceļa zīmes Nr. 121 „Bērni”, kas brīdina autovadītājus, ka ceļa posmam tuvumā atrodas bērnu iestāde.
 
 
Informācija sagatavota
JPPA „Pilsētsaimniecība”