19.2 °C, 3 m/s, 67.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Jaunais teātris aicina skolēnus uz radošo darbnīcu
Jelgavas Jaunais teātris aicina skolēnus uz radošo darbnīcu
30/08/2012

Pirmdien, 3. septembrī, Uzvaras parkā no pulksten 14 līdz 17, „Jelgavas Jaunais teātris” aicina skolniekus uz savu radošo darbnīcu pirmās skolas dienas svinībās "Zinī-Bums", kur ikviens bērns vai jaunietis varēs atklāt savu talantu mūzikas radīšanā no dažādiem ikdienā uz ielas vai mājās sastopamiem objektiem.

Foto: Jelgavas Jaunais teātris”

Pirmdien, 3. septembrī, Uzvaras parkā no pulksten 14 līdz 17, „Jelgavas Jaunais teātris” aicina skolniekus uz savu radošo darbnīcu, kur ikviens bērns vai jaunietis varēs atklāt savu talantu mūzikas radīšanā no dažādiem ikdienā uz ielas vai mājās sastopamiem objektiem.

„Jelgavas Jaunā teātra” apvienība, kas sevi nopietni un pa jokam dēvē par „Jelgavas Sadzīviski simfonisko orķestri”, piedalīsies „Zinī-Bums” pirmās skolas dienas svinībās „Uzvaras parkā” ar savu netradicionālo mūzikas instrumentu „ritmizācijas” darbnīcu. Jau no pulksten 14 visi bērnu un jaunieši varēs pierādīt savu talantu mūzikas radīšanā no dažādiem ikdienā uz ielas vai mājās sastopamiem objektiem – spaiņiem, mucām, krūzēm, pakaramajiem, ceļa zīmēm, utt.
Kopīgi darbojoties ar pieredzējušajiem orķestrantiem, darbnīcas apmeklētāji radīs ritmiskas muzikālās partijas, kuras pēcāk tiks prezentētas uz lielās skatuves.

„Teātris jau ilgāku laiku sadarbojas ar „Bērnu un Jauniešu mūzikas klubu”, kura jaunieši un pasniedzēji ar lielu atdevi un profesionalitāti palīdz realizēt mūsu trakās idejas. Arī šoreiz teātris sadarbosies ar „BJMK” bundziniekiem un ģitāristiem,” stāsta „Jelgavas Jaunā teātra režisors Rihards Svjatskis.

„Šo mūzikas instrumentu spēlēšana atdzīvina to apspiesto enerģiju, kas mīt katrā no mums. Kurš gan nav gribējis bērnībā parībināt ceļa zīmes, ķerru vai mucu, bet tas ir bijis aizliegts. Lūk – tagad ir lieliska iespēja to darīt! Un tieši šajā ritmiskajā pārdzīvojumā, kas rodas vairākiem cilvēkiem radot skanīgu un baudāmu „troksni”, uz āru izlaužas daudzas pozitīvas emocijas,” tā par savu aizraušanos stāsta orķestra dalībnieki.

Šajā dienā „JJT” arī aicinās jauniešus piebiedroties savai teātra studijai, kuras dalībnieku atlase norisināsies jau 10.septembrī (vairāk informācijas www.jelagvasjaunaisteatris.com, sadaļā „STUDIJA”). Teātrim jaunā sezona būs ļoti īpaša, jo tiks pavadīta zem 20.gadu jubilejas zīmes. Novembrī teātris priecēs savus sekotājus ar četru dienu izrāžu festivālu, divām pirmizrādēm un dažādām teatrālām izdarībām.

Radošā darbnīca top pateicoties lielam SIA „Zemgales Eko” atbalstam.

Papildu informācija: www.jelgavasjaunaisteatris.com

Vairāk par “Zinī-Bumu”

Informāciju sagatavoja
Rihards Svjatskis
„Jelgavas Jaunā teātra” vadītājs