20.7 °C, 4.9 m/s, 64.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavnieki atgriezušies no Pasaules čempionāta 3×3 basketbolā
Jelgavnieki atgriezušies no Pasaules čempionāta 3×3 basketbolā
28/08/2012

No FIBA Pasaules čempionāta 3×3 basketbolā Atēnās, Grieķijā atgriezusies Latvijas komanda, kuras sastāvā spēlēja trīs basketbola kluba "Jelgava" spēlētāji. Lai gan izslēgšanas spēļu kārtā iekļūt neizdevās, spēlētāji ir ieguvuši neatsveramu pieredzi nākamajiem šāda mēroga turnīriem.

No FIBA Pasaules čempionāta 3×3 basketbolā Atēnās, Grieķijā atgriezusies Latvijas komanda, kuras sastāvā spēlēja trīs basketbola kluba “Jelgava” spēlētāji. Lai gan izslēgšanas spēļu kārtā iekļūt neizdevās, spēlētāji ir ieguvuši neatsveramu pieredzi nākamajiem šāda mēroga turnīriem.
 
“Noteikti varējām nospēlēt labāk. Dažkārt veiksme bija pretinieku komandas pusē. Atgriežoties mājās pārņēmušas nelielas skumjas, jo nepamet sajūta, ka spējām paveikt vairāk,” īsi pēc ielidošanas Latvijā pirmdienas novakarē stāsta komandas kapteinis Edgars Krūmiņš.
 
Latvijas kvartets ar E.Krūmiņu, Lauri Mizi, Kristapu Kanbergu un Ervīnu Jonātu no Ventspils spēļu otrajā dienā atzina Serbijas pārākumu ar 13:21, savukārt grupas pēdējā mačā tikai ar 16:17 piekāpās slovēņiem.
 
“Pret serbiem gāja ļoti smagi. Viņi arī dienu iepriekš spēja uzveikt Spāniju, kuras rindās spēlēja divas superzvaigznes H.Garbahosa un K.Himeness. Mačā pret mums Serbijas izlase maksimāli izmantoja auguma un spēka pārsvaru, savukārt slovēņiem zaudējām pašā mača izskaņā, kad viens no pretiniekiem raidīja metienu grozā līdz ar finālsvilpi,” atceras E.Krūmiņš.
 
Edgars arī stāsta, ka sezonas laikā spēlējot “Ghetto Basket” ielu basketbola turnīrā bija pierasts spēlēt līdz 11 punktiem, bez laika ierobežojuma un bez tiesnešiem. FIBA 3×3 basketbola turnīros visi mači notiek ar tiesnešiem un spēle ilgst 10 minūtes. Arī vairums komandu, kas startēja turnīrā bija īpaši gatavojušās, turklāt ieradušās ar lielām delegācijām – treneri, menedžeri, ārsti, pavadošās personas.
 
“Turnīrs bija noorganizēts ļoti augstā līmenī. Nav par ko sūdzēties, taču sportiskā ziņā ļoti augsts līmenis. Vairākas no komandām biju redzējis arī prestižajā “Moscow Open”. Lai cīnītos par augstām vietām jāgatavojas specializēti spēlei 3 pret 3. Cik noprotu ir komandas, kas spēlē un trenējas tikai šādiem pasākumiem,” atzīst jelgavnieks.
 
Latvijas komanda piecās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja četrus zaudējumus, nekvalificējoties tālākām cīņām. No grupas izslēgšanas mačos iekļuva četras spēcīgākās komandas no katras grupas. Vīru konkurencē par Pasaules čempioniem kļuva Serbijas basketbolisti, savukārt sievietēm nepārspētas palika amerikānietes.
 
Jelgavnieki jau otrdien bija ieradušies uz BK “Jelgava” rīta treniņu un turpina nopietni gatavoties jaunajai sezonai.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš
BK “Jelgava” preses dienests