21.9 °C, 5.9 m/s, 61.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas slimnīcā uzstādīta magnētiskās rezonanses iekārta
Jelgavas pilsētas slimnīcā uzstādīta magnētiskās rezonanses iekārta
23/08/2012

Piektdien, 24. augustā, SIA „Jelgavas pilsētas slimnīca” tiks atklāts Magnētiskās rezonanses kabinets, kurā uzstādīta optiskās magnētiskās rezonanses (MR) iekārta Optima MR360 1.5 T, kas ir jaunākā šāda veida diagnostikas iekārta Latvijā. Tas dos iespēju Jelgavas un Zemgales iedzīvotājiem magnētiskās rezonanses izmeklējumus veikt tuvāk dzīvesvietai.

Piektdien, 24. augustā SIA „Jelgavas pilsētas slimnīca” tiks atklāts Magnētiskās rezonanses kabinets, kurā uzstādīta optiskās magnētiskās rezonanses (MR) iekārta Optima MR360 1.5 T, kas ir jaunākā šāda veida diagnostikas iekārta Latvijā. Tas dos iespēju Jelgavas un Zemgales iedzīvotājiem magnētiskās rezonanses izmeklējumus veikt tuvāk dzīvesvietai.

Iekārtu Jelgavas pilsētas slimnīcas telpās ir uzstādījusi SIA Vizuālā diagnostika. MR kabinetā pamatā strādās Jelgavas pilsētas slimnīcas personāls – ārsti – radiologi diagnosti un radiologu asistenti, kas pēdējo mēnešu laikā ir izgājuši nopietnu apmācību ciklu. MR kabinetā strādājošos attālināti atbalstīs Latvijas pieredzējušākie radiologi, kas specializējušies dažādu radioloģisku izmeklējumu veikšanā un aprakstīšanā, informē Ilze Apine, Veselības centra 4 sabiedrisko attiecību speciāliste.

MR ir viena no precīzākajām diagnostikas metodēm. Ar nekaitīga magnētiskā lauka un radioviļņu palīdzību viena izmeklējuma laikā iespējams izveidot viengabalainu visa ķermeņa anatomisko atspoguļojumu.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē