20.3 °C, 5.8 m/s, 62.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPar satiksmes organizāciju Raiņa ielā (papildināts)
Par satiksmes organizāciju Raiņa ielā (papildināts)
13/08/2012

Raiņa ielā nobeigumam tuvojas ielas rekonstrukcijas darbi, arī darbi, kas saistīti ar satiksmes organizāciju. Autovadītāji aicināti sekot līdz no jauna izveidotajam horizontālajam apzīmējumam un ievērot uz brauktuves uzstādīto nepārtraukto ceļa apzīmējumu, kas brauktuvi sadala joslās. Savukārt gājējiem regulētajos krustojumos ir uzstādītas izsaukuma pogas, kas jānospiež, ja vēlas šķērsot brauktuvi. Tikai pēc tam ieslēgsies zaļais signāls, kas atļauj gājējiem šķērsot brauktuvi.

Foto: JPPA “Pilsētsaimniecība” arhīvs

Raiņa ielā nobeigumam tuvojas ielas rekonstrukcijas darbi, arī darbi, kas saistīti ar satiksmes organizāciju

Raiņa ielai brauktuvei piegulošajā zonā ir izveidoti paplašinājumi, kuri paredzēti transportlīdzekļu stāvēšanai ielas malās paralēli brauktuvei. Transportlīdzekļu stāvēšana atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem atļauta šajos paplašinājumos. Autovadītājiem un pasažieriem izkāpšana un iekāpšana transportlīdzeklī atļauta, netraucējot citu transportlīdzekļu braukšanu.
 
Autovadītāji aicināti sekot līdz no jauna izveidotajam horizontālajam apzīmējumam un ievērot uz brauktuves uzstādīto nepārtraukto ceļa apzīmējumu, kas brauktuvi sadala joslās. Transportlīdzekli stāvēšanai nav atļauts novietot vietās, kur attālums starp brauktuves nepārtraukto ceļa apzīmējuma līniju un apturētu transportlīdzekli ir mazāks par 3 metriem.

Tērvetes – Raiņa – Sarmas – Filozofu ielu krustojumā, Pulkveža Oskara Kalpaka – Raiņa ielas krustojumā un Jura Mātera – Raiņa ielas krustojumā režīmu luksoforu darbības režīmos tiek veikta programmēšana, kas saistīta ar brauktuves segumā uzstādīto sensoru pievienošanu luksoforu vadības kontrolieriem.
 
Gājējiem regulētajos krustojumos ir uzstādītas izsaukuma pogas, kas jānospiež, ja vēlas šķērsot brauktuvi. Tikai pēc tam ieslēgsies zaļais signāls, kas atļauj gājējiem šķērsot brauktuvi.
 
Gājēju izsaukuma pogu iekārtas ir aprīkotas arī ar skaņas signālu, kas nodrošina vides pieejamību cilvēkiem ar redzes problēmām. Nospiežot gājēja izsaukuma pogu, atskan īss skaņas signāls, tas izsauc „zaļo” signālu gājēju luksoforā bez skaņas, lai izsauktu „zaļo” signālu ar skaņu, gājēja poga jāpiespiež un jāpatur 3 sekundes, tad atskan vēlreiz īss skaņas signāls, kas nodrošinās gājēju luksoforā „zaļo” signālu ar skaņu. Skaņas signāls skanēs tikai pie „zaļā” signāla no plkst.7.00 līdz plkst.22.000. Šāds risinājums pieņemts, lai ar „zaļā” signāla skaņu nepaaugstinātu apkārtējās vides trokšņa līmeni, kas traucē piegulošo māju iedzīvotājus un darbiniekus to darbavietās.

Krustojumos tiek atsegtas līdz šim aizsegtās luksoforu papildsekcijas un luksoforiem tiek mainīti darbības režīmi.
Lūdzam autovadītājus ievērot luksoforu signālus. Ceļu satiksmes noteikumos noteikts, ja zaļās bultas signāls luksofora papildsekcijā ir izslēgts, tad transportlīdzekļa braukšana papildsekcijā norādītajā virzienā ir aizliegta.
 

Informācija sagatavota
JPPA “Pilsētsaimniecība”