17.8 °C, 4.7 m/s, 80.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKaķu izstādes laikā iespēja ziedot mantas dzīvnieku patversmei
Kaķu izstādes laikā iespēja ziedot mantas dzīvnieku patversmei
15/07/2012

21. un 22. jūlijā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) notiks starptautiskā izstāde „Jelgavas kaķis 2012”, kas pulcēs dažādu eksotisku un populāru šķirņu kaķus no 12 Eiropas valstīm un Krievijas. Izstādes organizatori aicina palīdzēt tiem kaķiem, kas meklē gādīgus saimniekus. Līdz 22. jūlijam starptautiskās izstādes „Jelgavas kaķis 2012” norises vietā Zemgales Olimpiskajā centrā būs izvietots stends saimniecībai vairs nederīgu mantu ziedošanai.

Foto: Ivars Veiliņš

21. un 22. jūlijā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) notiks starptautiskā izstāde „Jelgavas kaķis 2012”, kas pulcēs dažādu eksotisku un populāru šķirņu kaķus no 12 Eiropas valstīm un Krievijas.

Interesenti arī varēs uzzināt vairāk par dažādām kaķu šķirnēm, sarunāties ar audzētājiem un ekspertiem, šovos vērot kaķu šķirņu paraugdemonstrējumus, sekot līdzi starptautiskās žūrijas darbam, just līdzi kaķu adžiliti sacensībām, kurās tiks noteikts vissportiskākais Jelgavas kaķis 2012, un daudziem citiem notikumiem. Izstādes mazākie apmeklētāji varēs pavadīt laiku radošajās nodarbībās un atrakcijās.

Izstādes organizatori aicina palīdzēt tiem kaķiem, kas meklē gādīgus saimniekus. Līdz 22. jūlijam – starptautiskās izstādes „Jelgavas kaķis 2012” norises vietā Zemgales Olimpiskajā centrā izvietots stends saimniecībai vairs nederīgu mantu ziedošanai LLU Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskā institūta Mazo dzīvnieku izolatora – patversmes iemītniekiem.

Patversmes darbiniece Unda Ģēģere stāsta, ka vidēji gadā no Jelgavas pilsētas, Ozolnieku novada, Olaines pilsētas un novada izolatorā – patversmē dažādu iemeslu dēļ nokļūst 400 līdz 500 suņi un 400 līdz 600 kaķi, kā arī citu sugu dzīvnieki, kam šeit rasta iespēja nodrošināt dzīvnieka vajadzībām piemērotu mītni, laikā, kad tiek meklēti un gaidīti dzīvnieka bijušie vai jaunie īpašnieki. Celt, labot un labiekārtot dzīvnieku voljērus var palīdzēt ikviens, kam mājās ir kļuvušas liekas vēl lietojamas segas, dvieļi, bļodas, dzīvnieku barība, rotaļlietas, suņubūdas un pat celtniecības materiāli (par lielāku materiālu piegādi lūdz brīdināt iepriekš pa tālruni 63024665.)

Sadarbībā ar Dzīvnieku aizsardzības biedrību „Kepu – Ķepā” izstādes laikā darbosies „Kaķu pilsētiņa”ar galveno iemītnieci – Raganu, kura katram palīdzēs atrast savu laimes zālīti un sagatavot pirts slotu, un pamācīs, kā pareizi rīkoties ar kaķiem.

Izstādes laikā olimpiskajā centrā darbosies radošās darbnīcas, ko organizēs Bērnu un jauniešu centra „Junda” un Jelgavas Mākslas skolas pārstāvji.

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem sestdien no pulksten 10 līdz 17 sestdien un svētdien no 10 līdz 14. Īpašs un aizraujošs pārsteigums izstādes dalībniekiem un apmeklētājiem būs izstādes noslēguma šovs „Lidojošais kaķis”, kad visi tiks aicināti pulcēties laukumā pie ieejas ZOC.

Sestdien, pulksten 13:10, Zemgales Olimpiskais centrs būs „pieturvieta” ekskursiju autobusam „Izzini Jelgavu”, aicinot interesentus doties pilsētas apskates ekskursijā, kas atspoguļo Jelgavas izaugsmi un vērtības. Ekskursijas laikā būs iespējams apskatīt ievērojamākos Jelgavas tūrisma objektus un uzzināt par pilsētas attīstības projektiem un nākotnes iecerēm. Ekskursijā iekļauts arī RAF vintage kolekcijas apmeklējums.

Ekskursija ilgs līdz pulksten 15:30. Maksa par ekskursiju: 2,50 Ls pieaugušajiem, 1 Ls skolēniem (pirmskolas vec. bērniem bez maksas).

Ieejas maksa Starptautiskajā kaķu izstādē „Jelgavas kaķis 2012” 2 Ls, 1 Ls pensionāriem, skolēniem un studentiem, 0,50 Ls bērniem no 3 līdz 7 gadu vecumam. Līdz 3 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes būs nopērkamas izstādes laikā ZOC kasē.

Informāciju sagatavoja
SIA „Zemgales Olimpiskais centrs”