17.4 °C, 4.6 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas skolēni uzsāk darbu pašvaldības iestādēs
Jelgavas skolēni uzsāk darbu pašvaldības iestādēs
03/06/2012

Sākot ar pirmdienu Jelgavas pilsētā pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās darbu uzsāks 210 skolēnu, ar kuriem jau noslēgti darba līgumi. Kopumā vasaras mēnešos iespēja nopelnīt un gūt darba pieredzi būs 600 skolu jauniešu vecumā no 13 līdz 15 gadiem.
 
 Jaunākie – 13 un 14 gadus veci skolēni divās nedēļās, strādājot četras stundas dienā, pirms nodokļu nomaksas nopelnīs 58 latus, bet piecpadsmitgadnieki, kas būs nodarbināti sešas stundas dienā trīs nedēļu garumā, algā pirms nodokļu nomaksas saņems 122 latus. 

165 skolēni strādās pilsētas skolās; 35 pašvaldības iestādēs, piemēram, bērnudārzos, Jelgavas poliklīnikā, Jelgavas Autobusu parkā, Jelgavas zinātniskajā bibliotēkā, Sporta kompleksā „Zemgale” un Zemgales olimpiskajā centrā. Tur viņi veiks teritoriju labiekārtošanas un telpu uzpošanas darbus, strādās skolu bibliotēkās, mācību kabinetos un būs iesaistīti citos piemērotos darbos.
 
Iespēja pieteikties darbam bija tiem skolēniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Jelgavas pilsētā. Nodarbinātības projekts kopumā ilgs no 4.jūnija līdz 24. augustam.
 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē