17.4 °C, 4.6 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiElektromobiļu maratons piestāj Jelgavā
Elektromobiļu maratons piestāj Jelgavā
02/06/2012

Sestdien, 2.jūnijā, Jelgavas pils laukumā pa ceļam no Tallinas uz Montekarlo piestāja Elektro Maratons 2012. Pirmā posma „Fortum Race Baltics” maršrutā no Rīgas līdz Jelgavai maratonam pievienojās Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.
 
Šodien ir patiesi zaļa diena Jelgavā – pils pagalmā sabraukuši videi draudzīgie elektriskie auto un jelgavnieki sapulcējušies ikgadējam velobraucienam, kas pierāda pilsētas un iedzīvotāju zaļo domāšanu. Elektromaratona galvenais atbalstītājs „Fortum” rīkojas dabai draudzīgi arī Jelgavā, būvējot šeit Latvijā lielāko biomasas koģenerācijas staciju, kas apgādās pilsētu ar siltumu un elektroenerģiju, kas ražota no vietējiem, atjaunojamiem energoresursiem. Dzīvosim zaļāku dzīvi!,” maratona dalībniekus un klātesošos uzrunāja A.Rāviņš. Pasākumā piedalījās Monako Goda konsuls Igaunijā – Juri Tamm. 
 
Elektromobīļi pieturēja pie Jelgavas pils, lai uzlādētu auto pirms došanās tālāk uz nākamo posma „Fortum Race Baltics” pieturu – Paņeveži. Interesentiem bija iespēja apskatīt elektromobīļus klātienē, kā arī vērot pūtēju orķestra un defilē priekšnesumu.

Pirmo vietu posmā Rīga-Jelgava ieguva komanda Olympic Casino ar auto Tesla, kuru vadīja latviešu autosportiste Karlīne Štāla. Otrajā vietā palika Fortum, kuri brauca ar Nissan Leaf, bet trešo vietu posmā ieguva Tallinas pilsētas komanda, kas brauc ar pārbūvētu auto Pobeda.

Maratons startēja no Tallinas 1. jūnijā. Desmit dienās ceļā no Tallinas uz Montekarlo maratona dalībnieki šķērsos desmit Eiropas valstis un piestās 29 pilsētās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, ir veiktas izmaiņas maršrutā – maratona maršruts virzīsies caur Baltijas valstīm un Poliju, nevis caur Skandināvijas valstīm kā iepriekš. Maratona finišs un apbalvošanas ceremonija notiks Prinča pils laukumā, kurš parasti automašīnām ir slēgts.

Elektro maratona maršruts: Tallina; Pērnava; Rīga; Jelgava; Paņeveža; Kauņa; Augustova; Mazoviecka; Varšava; Pjotrkova Tribunalska; Kepno; Vroclava; Hradec Kralove; Brno; Bratislava; Vīne; Grāca; Maribora; Klāgenfurte; Udīne; Venēcija; Verona; Breša; Milāna; Turīna; Kuneo; Montekarlo.

Maratona mērķis ir veicināt atjaunojamās enerģijas un videi draudzīga transporta izmantošanu, kā arī elektrisko transporta līdzekļu uzlādes infrastruktūras attīstību. Elektromobiļu maratona patrons ir Monako princis Alberts II, bet viens no galvenajiem atbalstītājiem ir starptautiskais enerģētikas uzņēmums „Fortum”.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē