17.7 °C, 2.9 m/s, 82.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStarptautiskajā kaķu izstādē „Jelgavas kaķis 2012” piedalīties aicināti arī mājas kaķi
Starptautiskajā kaķu izstādē „Jelgavas kaķis 2012” piedalīties aicināti arī mājas kaķi
28/05/2012

Šovasar, 21.un 22.jūlijā, Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā notiks starptautiskā kaķu izstāde „Jelgavas kaķis 2012”, pulcējot dažādu pazīstamu un eksotisku šķirņu kaķus un to saimniekus. Izstādes dalībnieki būs mērojuši ceļu uz Jelgavu no dažādam Eiropas valstīm. Šogad iespēja piedalīties izstādē un saņemt žūrijas vērtējumu būs arī mājas mīluļiem.

Foto: Ivars Veiliņš

Šovasar, 21.un 22.jūlijā, Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā notiks starptautiskā kaķu izstāde „Jelgavas kaķis 2012”, pulcējot dažādu pazīstamu un eksotisku šķirņu kaķus un to saimniekus. Izstādes dalībnieki būs mērojuši ceļu uz Jelgavu no dažādam Eiropas valstīm. Šogad iespēja piedalīties izstādē un saņemt žūrijas vērtējumu būs arī mājas mīluļiem.
 
Kaķu izstādes apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par dažādām kaķu šķirnēm, sarunāties ar audzētājiem un ekspertiem, šovos vērot kaķu šķirņu paraugdemonstrējumus, sekot līdzi starptautiskās žūrijas darbam, just līdzi kaķu adžiliti- sacensībām, kurās tiks noteikts vissportiskākais Jelgavas kaķis 2012. Interesentiem būs iespēja arī nofotografēties ar kaķiem, palīdzēt bez pajumtes palikušiem dzīvniekiem, kā arī balsot par vislabāko izstādes kaķi – Jelgavas kaķi 2012. Izstādes organizatori parūpējušies arī par bērniem, jo mazie apmeklētāji varēs piedalīties radošajā darbnīcā un jautrās atrakcijās.
 
Ikviens, kam mājās ir kaķis, aicināts piedalīties kaķu fotokonkursā „Manas mājas saimnieks”, līdz 30. jūnijam sava pūkainā mīluļa labākos fotouzņēmumus ievietojot mājas lapā www.petnews.lv, sadaļā konkurss (http://petnews.lv/konkurss). Fotokonkursa uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums. Atzītākais kaķis un viņa saimnieks tiks apbalvoti ar vērtīgām un garšīgām balvām.
 
Kaķu saimniekiem, kam nav svešas ikdienas rūpes par savu mājdzīvnieku, un kas lepojas ar sava mīluļa grāciju, kopto ārieni, izstādes organizatori piedāvā iespēju kaķi parādīt starptautiskajā izstādē. Lai ar sava mājas kaķa dotumiem iepazīstinātu gan izstādes apmeklētājus, gan profesionālu žūriju, mīlulim nav obligāti jābūt šķirnes kaķim.
 
Žūrija mājas kaķus vērtēs divās grupās – īsspalvainie un garspalvainie. Šajā klasē tiek vērtēta mājas kaķa veselība, koptā āriene, uzvedība un māka sevi pasniegt. Izstādes noslēguma konkursā „BestInShow” būs izvēlēts labākais mājas kaķis. To izvērtēs FIFe starptautiskie tiesneši, kuri salīdzinās labākos no katras grupas un noteiks uzvarētāju, kurš iegūst īpašo titulu „Labākais mājas kaķis 2012”, kā arī uzvarētāja kausu un balvas no izstādes organizatoriem un sponsoriem.
 
Lai piedalītos izstādē, mājas kaķim jāatbilst sekojošām prasībām:
  • jābūt vakcinētam pret trakumsērgu ne agrāk kā 12 mēnešus pirms izstādes un ne vēlāk kā 30 dienas pirms izstādes (obligāti pirms vakcinācijas kaķi attārpot, par devu un preparātu jautāt vetārstiem);
  • kaķenei – jābūt sterilizētai, runcim – kastrētam;
  • jābūt veselam, bez ektoparazītiem un slimību pazīmēm;
  • sakoptam, tīram, ar tīrām ausīm un ar apgrieztiem nagu galiem;
  • psihiski līdzsvarotam;
  • ar visām ķermeņa daļām (ausīm, acīm, ķepām, asti, nagiem);
  • baltiem kaķiem jābūt ar vetārsta sertifikātu, kas apliecina, ka kaķis nav kurls.
Saskaņā ar Ministru Kabineta 2009. gada 30. jūnija noteikumiem Nr.669, kaķus izstāda dezinficētos būros, kuru platība atbilst kaķu fizioloģiskajām un etoloģiskajām vajadzībām. Būrus nodrošinās izstādes organizētāji, savukārt par tā iekšējo aprīkojumu atbild kaķa īpašnieks. Saskaņā ar MK noteikumiem, kaķu būra trīs sienas ir aprīkotas ar izolējošiem aizkariem, un būra grīda klāta ar segumu. Būrī pastāvīgi jāatrodas traukam ar dzeramo ūdeni, un kaķa īpašnieks vai turētājs periodiski būrī ievieto trauku dzīvnieka dabisko vajadzību nokārtošanai.
 
Lai piedalītos izstādē, mājas kaķa saimniekam jāaizpilda pieteikuma forma, kas ievietota kluba „Rebuss” mājas lapā. Ar drukātiem burtiem aizpildītu formu līdz 1. jūlijam jānosūta uz e-pastu: vai pa pastu uz adresi: D.Brantkalna 13-97, Rīga, LV-1082 Jeļenai Vasiljevai. Papildus informācija pa tālruņiem 67245180 un 29343962 vai kluba „Rebuss” mājas lapā http://www.rebuss.lv/lat/expo.html vai „kaķu portālā” www.4cats.lv. Mājas kaķiem no Jelgavas piedalīšanas izstādē bez maksas.
 

Informāciju sagatavoja:
SIA „Zemgales Olimpiskais centrs”
Sabiedrisko attiecību vadītāja
Sanda Andersone