24.5 °C, 2.9 m/s, 82 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi„Vēja zirdziņš” svin 20. dzimšanas dienu
„Vēja zirdziņš” svin 20. dzimšanas dienu
14/05/2012

Šodien, 14.maijā, pulksten 14 Jelgavas kultūras namā Jelgavas bērnu un jauniešu deju kolektīvs (BJDK) „Vēja zirdziņš” atzīmēs savu divdesmito dzimšanas dienu. Dzimšanas diena tiks svinīgi atklāta ar „Vēja zirdziņa” bagātīgo tautas tērpu un spilgtāko kolektīva darbības foto izstādi.

Šodien, 14.maijā, pulksten 14 Jelgavas kultūras namā Jelgavas bērnu un jauniešu deju kolektīvs (BJDK) „Vēja zirdziņš” atzīmēs savu divdesmito dzimšanas dienu. Dzimšanas diena tiks svinīgi atklāta ar „Vēja zirdziņa” bagātīgo tautas tērpu un spilgtāko kolektīva darbības foto izstādi.

Gaviļnieki nopietnās jubilejas divdesmito sezonu sāka septembrī ar neparastu satikšanos, veidojot „Mīlestības jostu” ap savām otrajām mājām, pilsētas kultūras namu, tā apliecinot savu draudzību un piederību pilsētai. Visas sezonas garumā dejotāji un viņu ģimenes veica īpašu labo darbu aktivitāti – katra mēneša 20.datumā iepriecinot, palīdzot un atbalstot. Kolektīvs rīkojis Donoru dienu; lasījis zīles Tērvetes Dabas parka iemītniekiem; sagādājis dāvanas Jelgavas dzīvnieku patversmes dzīvniekiem; rādījis labdarības koncertu „Pasaka pasakā”; palīdzējis dejotāja māsai, vācot ziedojumus viņas rehabilitācijai „Vaivaros”’; sarūpējot dažādas dāvanas, iepriecinājis ģimeni, kurā vectētiņš viens audzina četrus mazbērnus; pašu rokām darinājis putnu būrīšus un aktīvi talkojis „Lielajā talkā”.

Šomēnes dejotāji priecēs skatītājus un viesus ar vērienīgiem jubilejas koncertiem „Vēja zirdziņam 20!”. Koncerti Jelgavas kultūras namā notiks šī gada 18.maijā, pulksten 18 un 19.maijā, pulksten 17.

Kolektīva dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Alda Skrastiņa stāsta: „Gatavošanās lielajam notikumam pagāja radoši un intensīvi. Koncerta pirmajā daļā dejosim iecienītākās latviešu tautas un skatuviskās dejas, kas „Vēja zirdziņā” dejotas kopš tā dibināšanas brīža. Savukārt koncerta otrā daļā būs mūsu dāvana draugiem un viesiem būs pirmizrāde uzvedumam „Koklētājs Samtabikse”!” Ar lielu entuziasmu un pašatdevi „Vēja zirdziņa” dejotāji centīsies izdejot Montas Vanderes horeogrāfijā iedzīvinātos tēlus.” Svētku reizē īpaši domāts arī par skatītājiem: „Leijerkastnieka spēlētas mūzikas pavadībā, būs vienreizēja iespēja izkalt īpašu „Vēja zirdziņa” monētu!” „Pēc koncerta noteikti skaļi svinēsim savu dzimšanas dienu, ejot rotaļās, dejojot un pūšot svecītes „Vēja zirdziņa” kliņģerim.”

BJDK “Vēja zirdziņš” ir vienīgais Jelgavas bērnu deju kolektīvs, kurš katru gadu iestudē lielformāta jaundarbu ar īpaši izveidotu izrādes oriģinālhoreogrāfiju. Divdesmit gadu pastāvēšanas laikā radītas neaizmirstamas deju izrādes: „Johans mušpapīrs”; „Smaragda pilsētas burvis”; „Pinokio piedzīvojumi”; „Sūnu ciema zēni”; „Izdejot gadalaikus”; „Veiksmes rauši”; „Dzeltenais linu ceļš”; „Diegabundža” un „Randiņš Belevillā”. Izdejotas neskaitāmas koncertprogrammas, kas rādītas ne tikai Latvijā, bet arī Baltkrievijā, Čehijā, Dānijā, Igaunijā, Itālijā, Lietuvā, Slovākijā, Šveicē, Ukrainā un Ungārijā. Kopš 2009.gada decembra kolektīvs ir uzņemts Internacionālās deju komitejas (CID) biedru kārtā.

Pēc jubilejas svinībām „Vēja zirdziņš” turpinās cītīgi gatavoties Jelgavas pilsētas svētkiem un lielajam deju koncertam Zemgales Olimpiskajā centrā. Šajā sezonā kolektīvs vēlējis sev izturību mērķu sasniegšanā, bet saviem skatītājiem un atbalstītājiem – daudz patīkamu brīžu koncertos: „Audz dejā!”

Informāciju sagatavoja
BJDK „Vēja zirdziņš”