24.5 °C, 2.9 m/s, 82 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSākusies oficiālā peldēšanas sezona
Sākusies oficiālā peldēšanas sezona
14/05/2012

Otrdien, 15.maijā, sākas peldēšanas sezona un no šīs dienas darbojas arī peldvieta Lielupes promenādē. Peldsezonas laikā apmeklētāju drošību un sabiedrisko kārtību peldvietā uzrauga Glābšanas dienests.

Otrdien, 15.maijā, sākas peldēšanas sezona un no šīs dienas darbojas arī peldvieta Lielupes promenādē.
 
Pašvaldības oficiālajā peldvietā peldēšana atļauta līdz peldēšanas sektora norobežojošajiem elementiem. Peldvietās aizliegts piegružot teritoriju un ūdeni ar jebkāda veida atkritumiem; bojāt jebkuru peldvietas aprīkojumu un informatīvos stendus vai norādes; ierīkot naktsmītnes, celt teltis, kurināt ugunskurus vai grilēt; peldēties bērniem vecumā līdz 12 gadiem bez pilngadīgo personu uzraudzības; peldēties laikā, kad izvietota informācija „Peldēties aizliegts”; mazgāties vai lietot jebkādus ķīmiskus mazgāšanas līdzekļus.
 
Peldsezonas laikā apmeklētāju drošību un sabiedrisko kārtību peldvietā uzrauga Glābšanas dienests. Par noteikumu neievērošanu personai izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz divi simti piecdesmit latiem. Pārkāpuma izdarīšanas vietā Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas var uzlikt un iekasēt naudas sodu līdz divdesmit latiem bez protokola sastādīšanas, izsniedzot kvīti.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra pēdējās dienās Lielupē ir 15-16 grādi pēc celsija.

Pēc Veselības inspekcijas pārbaudēm visās oficiālajās peldvietās, to skaitā arī Jelgavas, ūdens kvalitāte atbilst normām un tajās ir atļauts peldēties. Ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu – no 15. maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūnija sākumā.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē
 
 
Saistītie raksti:
Aicina būt uzmanīgiem atpūšoties pie ūdens