24.9 °C, 2.2 m/s, 84.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKultūras namā Ledus skulptūru festivāla fotoizstāde
Kultūras namā Ledus skulptūru festivāla fotoizstāde
04/05/2012

Publikācijas foto

Līdz 30. maijam Jelgavas kultūras namā, pirmajā stāvā skatāma 14. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla fotogrāfiju izstāde, kas paralēli tiks eksponēta arī Jelgavas sadraudzības pilsētā – Šauļos.

Izstādē aplūkojamas ledus skulptūru fotogrāfijas, kurās iemūžināta profesionālu tēlnieku un studentu dažādā interpretācija par festivāla tēmu – mistērijas.

Ledus kā tēlniecības materiāls ir neparasts, jo pateicoties tā īpašībām – caurspīdīgumam un gaismas caurlaidībai – ledus mākslas darbos tika panāktas vizuālas ilūzijas, kuru gaismu spēles nofokusētas foto kadros.

14. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls Jelgavā norisinājās no 10.-12. februārim un tajā piedalījās 26 mākslinieki no 8 valstīm. Pirmo reizi festivāla ietvaros notika Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansētā projekta “Šauļu un Jelgavas pilsētu sadarbība kultūras un sporta dzīves pilnveidošanā” ledus skulptūru radošā darbnīca, kurā pirmo reizi ledus apstrādi apguva 14 mākslas studenti no Latvijas un Jelgavas sadraudzības pilsētas Lietuvā – Šauļiem. Tā kā nebija iespēja transportēt pašus mākslas darbus uz sadraudzības pilsētu, Šauļu iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar fotogrāfijās iemūžinātajiem mākslas darbiem, ko radījuši arī Šauļu jauno mākslinieku paaudze. Izstādi Šauļos paredzēts atklāt 4. maijā.

Informāciju sagatavoja
JPPA „Kultūra”, producents
Gundars Caune