26.7 °C, 1.9 m/s, 67.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJaunajā tūrisma sezonā aicina iepazīt savu apkārtni
Jaunajā tūrisma sezonā aicina iepazīt savu apkārtni
30/04/2012

5.maijā, Jelgavā ar plašu pasākumu programmu tiks atklāta 2012.gada tūrisma sezona. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem sagatavojis virkni pasākumu, kas ļaus tuvāk iepazīt Jelgavu un tās apkārtni.

Foto: Tūrisma sezonas atklāšanas afiša

5.maijā, Jelgavā ar plašu pasākumu programmu tiks atklāta 2012.gada tūrisma sezona. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem sagatavojis virkni pasākumu, kas ļaus tuvāk iepazīt Jelgavu un tās apkārtni.

Tūrisma sezonas atklāšanu plksten 12 simboliski iezīmēs strūklakas ieslēgšana pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Torņa pagalmā muzicēs ansamblis „TirkizBand” un tiks pasniegtas apliecības jaunajiem tūrisma gidiem. No plksten 13 interesenti aicināti paviesoties tūrisma informācijas centrā (TIC) (Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 1.stāvā), iepazīties ar TIC darbību un sniegtajiem pakalpojumiem, tūrisma piedāvājumu šajā sezonā, kā arī ar jauno Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma mājas lapu www.visit.jelgava.lv.

Īpašu pasākumu programmu tūrisma sezonas atklāšanas dienā sagatavojuši vairāki Jelgavas tūrisma objekti. No plksten 14 līdz 16 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajā nodarbībā un pagatavot atstarotājus drošai ceļošanai, kā arī apskatīt unikālu kūdras skulptūru izstādi. Jelgavas pilī par pils un universitātes vēsturi stāstīs galma dāmas un pa pils parku būs iespējams izvizināties zirgu pajūgā. Ādolfa Alunāna Memoriālajā muzejā varēs pielaikot senatnīgas cepures un fotografēties uz bīnes.

Tūrisma sezonas atklāšanā, 5.maijā notiks vairākas ekskursijas pa Jelgavu un Ozolnieku novadu. Plksten 13 tiek organizēta ekskursija ar autobusu uz Salgales pusi Ozolnieku novadā, bet plksten 13:30 interesenti aicināti pieteikties divām ekskursijām pa Jelgavas pilsētu – latviešu un krievu valodās. No plksten16 līdz 18 un no 18 līdz 20 iespējams doties iepazīt savvaļas zirgu gaitas Pils salā gida pavadībā.

Tūrisma sezonas atklāšana tiks noslēgta ar tematisku ballīti Jelgavas Kreklos. Ieeja no plksten 22.

Vairāk informācijas par tūrisma sezonas atklāšanas pasākumiem pieejama mājas lapā www.visit.jelgava.lv un Jelgavas TIC, Akadēmijas ielā 1 (, 63005445 vai 63005447).

Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs