21.8 °C, 1.2 m/s, 79 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiUlda Rogas izstāde Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī
Ulda Rogas izstāde Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī
24/04/2012

Foto: Jelgavas Sv. Trīsvienības tornis

No 3.maija Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī būs apskatāma jelgavnieka Ulda Rogas jaunāko darbu izstāde „Citas bildes”. Izstāde ļaus mākslinieka acīm paskatīties uz Jelgavu un citām skaistākajām Latvijas vietām.

Kaut arī pagājis tikai mazliet vairāk par pusgadu kopš Ulda Rogas lielās jubilejas izstādes pilsētas kultūras namā, mākslinieks atkal ir gatavs piedāvāt apskatei ko jaunu. Miera stāvoklis Uldim Rogam nav raksturīgs. Viņš ir no tiem cilvēkiem, kurš ir nepārtrauktā kustībā un kuram nenorimstoši vajag kaut ko radīt – Uldis Roga sevi piepilda gleznojot.

Izstādē „Citas bildes” ikviens atpazīs Uldi Rogu. Darbi spilgti atspoguļo mākslinieka personīgo skatījumu uz lietām, apkārtni un parādībām, un tie nav pazaudējuši viņa īpašo rokrakstu, ko iecienījuši skatītāji. Jaunajā izstādē mākslinieks izlicis vērtējumam akvareļus, kurā tēlota Jelgava un tās tuvāka un tālāka apkārtne. Gleznotājs bez pārstājas strādā, atrodot arvien acij un sirdij tīkamus un nozīmīgus dabas un pilsētas nostūrus, tā apliecinot dzīves neatkārtojamību un vienreizību.

Izstāde Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē būs apskatāma līdz 30.jūnijam.

Informāciju sagatavoja
Māris Brancis/Jelgavas reģionālais tūrisma centrs