20.6 °C, 1 m/s, 93.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBK “Jelgava” izslēgšanas spēlēs tiksies ar “Liepājas lauvām”
BK “Jelgava” izslēgšanas spēlēs tiksies ar “Liepājas lauvām”
03/04/2012

Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārais čempionāts noslēgsies 10.aprīlī, taču atlikušo spēļu iznākumi vairs nevar ietekmēt to sešu komandu pozīcijas, kas iekļuvušas turnīra izslēgšanas spēļu kārtā. Jelgavniekiem ceturtdaļfinālā pretim stāsies "Liepājas lauvas".

Foto: Ivars Veiliņš

Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārais čempionāts noslēgsies 10.aprīlī, taču atlikušo spēļu iznākumi vairs nevar ietekmēt to sešu komandu pozīcijas, kas iekļuvušas turnīra izslēgšanas spēļu kārtā. Jelgavniekiem ceturtdaļfinālā pretim stāsies “Liepājas lauvas”.

Basketbola klubs “Jelgava” LBL regulāro čempionātu noslēdza 6.vietā, izcīnot 11 uzvaras un piedzīvojot 15 zaudējumus. Jelgavas basketbolisti turnīra ietvaros izcīnīja trīs uzvaras pār “Jūrmala/Fēnikss”, divas uzvaras pār Latvijas Universitāti, BK “Valmiera” un U18, savukārt pa vienai uzvarai pār BA “Turība” un “Liepājas lauvām”.

LBL izslēgšanas spēļu 1.kārtā, jeb ceturtdaļfinālā mūsu vīri tiksies ar neērto pretinieku no Liepājas. Regulārajā čempionātā jelgavniekiem sezonas pirmajā tikšanās reizē savā laukumā izdevās Agra Galvanovska trenēto komandu pārspēt ar 91:88 (E.Krūmiņš 19p. + 11ab., K.Krūmiņš 18p.), taču nākamos trīs mačus pārliecinoši pārāki bija liepājnieki ar 90:74 (K.Kanbergs 23p., K.Krūmiņš 12p.), 91:60 (E.Krūmiņš 17p., K.Nelsons 16p.) un 91:76 (A.Dušelis 17p., S.Silavs 12p.).
LBL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā uzvarētājs tiek noteikts sērijā līdz divām uzvarām. Pirmā spēle paredzēta Liepājā, otrā Jelgavā, savukārt, ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tā paredzēta Liepājā.

Komandas kodolu veido pārsvarā gados jauni spēlētāji, kuri tuvākā nākotnē varētu klauvēt pie Latvijas izlases durvīm. Viens no tiem ir Jānis Timma, kā arī Artūrs Bricis (abi dzimuši 1992.gadā). Viena no komandas stabilākajām vērtībām ir Mārtiņš Kravčenko, kurš pierādījis sevi kā teicamu snaiperi. Arī no rezervistu soliņa mačos nereti veiksmīgi iesaistās 1992. un 1990.gadā dzimušie Arnolds Helmanis un Kristaps Miglinieks.

Līdz šim pierādījies, ka visveiksmīgākās spēles BK “Jelgava” aizvadījusi, spēlējot izteiktu komandas basketbolu un piekopjot dzelžainu aizsardzību. Uzvaras pār turnīra tabulā augstāk esošām komandām arī pierāda, uz ko ir spējīgi mūsu puiši. Pareizs noskaņojums, motivācija un cīņa par katru laukuma centimetru līdz pat spēles finālsvilpei var aizvest mūsu komandu līdz LBL pusfinālam. Protams, veiksme ir ar stiprākajiem, tādēļ raudzīsimies vai mūsu komandas līderi spēs uzlauzt pretinieku aizsardzību un, vai mēs ar kopīgiem spēkiem apturēsim liepājnieku snaiperus.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš,
BK “Jelgava” preses dienests.