20.6 °C, 1 m/s, 93.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas autobusos jauna parauga biļete
Jelgavas pilsētas autobusos jauna parauga biļete
29/03/2012

No 1.aprīļa Jelgavas pilsētas autobusos būs jauns brauciena apliecinošs dokuments, kas tiks drukātas no autobusa kases aparāta. Pasažieriem, kuri sabiedriskā transporta pakalpojumus izmanto bez maksas, no kases aparāta tiks izdrukāta biļete ar nulles vērtību.

Foto: Ivars Veiliņš

No svētdienas, 1.aprīļa, Jelgavas pilsētas autobusos būs jauns brauciena apliecinošs dokuments, kas tiks drukātas no autobusa kases aparāta. Pasažieriem, kuri sabiedriskā transporta pakalpojumus izmanto bez maksas, no kases aparāta tiks izdrukāta biļete ar nulles vērtību.

Pilsētas maršrutu autobusos gabala braukšanas biļetes tiks izdrukātas tikai no autobusa kases aparāta. Autobusa kases aparātā izdrukātajai biļetei jābūt visiem pasažieriem, kuri apmaksā braucienu ar skaidru naudu. Personām, kuras izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus bez maksas – ar invaliditātes apliecību un pirmsskolas vecuma bērniem – arī ir jābūt no kases aparāta izdrukātai biļetei ar nulles vērtību.

Katram pasažierim, kurš izmanto Jelgavas pilsētas maršrutu autobusu pakalpojumus, jābūt kases aparāta izdrukātajai braukšanas biļetei. Braukšanas biļete jāsaglabā līdz brauciena beigām.

Mēnešbiļešu lietošanas kārtība netiek mainīta. Mēnešbiļete par pilnu cenu, LVL 20,00 kalpo, kā attaisnojošs dokuments braucienam autobusā. Mēnešbiļete, kas iegādāta ar atlaidi ir derīga tikai kopā ar atbilstošu apliecību.

Pasažieris, kurš atrodas autobusā bez braukšanas biļetes, vai bez mēnešbiļetes tiek uzskatīts par pasažieri- bezbiļetnieku, un kontroliera pienākums tādu pasažieri sodīt ar naudas sodu, vai izsēdināt no autobusa, ja pasažieris atsakās iegādāties braukšanas biļeti. Samaksātais sods neatbrīvo pasažieri no pienākuma iegādāties braukšanas biļeti.
 
 
Informācija sagatavota
SIA „Jelgavas autobusu parks” pārvadājumu daļa