20.6 °C, 1 m/s, 93.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavnieki – par Mītavas tiltu!
Jelgavnieki – par Mītavas tiltu!
29/03/2012

Mītavas tilts – tā sauks Jelgavas jauno, Baltijā unikālo gājēju tiltu pār Driksas upi. Par šo nosaukumu pilsētas portālā Jelgava.lv nobalsoja 1788 interesenti. Otrais populārākais nosaukums ir Mehu tilts (1698 balsis), trešais – Studentu tilts (1099 balsis). Kopā aptaujā nobalsots 5615 reizes.

Mītavas tilts – tā sauks Jelgavas jauno, Baltijā unikālo gājēju tiltu pār Driksas upi. Par šo nosaukumu pilsētas portālā Jelgava.lv nobalsoja 1788 interesenti.

Jelgavnieki bija iesūtījuši 130 priekšlikumus jaunā tilta nosaukumam un par vienu no desmit populārākajiem pilsētas portālā Jelgava.lv ikviens varēja nobalsot līdz 28.martam. Otrais populārākais nosaukums ir Mehu tilts (1698 balsis), trešais – Studentu tilts (1099 balsis). Kopā aptaujā nobalsots 5615 reizes. Šī aptauja guvusi lielāko pilsētas iedzīvotāju atsaucību.

Mītavas tilts savienos pilsētas centru ar Pasta salu. 150 metrus garais tilts ar  dieviem piloniem, kuru virsotnes sasniedz 25 metru augstumu, nolaists 28 vantīs. Gājējiem paredzētā josla ir 3,5 metru plata. Drīzumā sāksies tilta apdares darbi – koka „grīdas” un margu montāža, uzstādīs gaismekļus un soliņus.

Tilta būvniecībai tiešraidē iespējams sekot līdzi būvdarbu veicēja SIA „Tilts” mājas lapā. Ekspluatācijā tiltu plānots nodot rudenī.

Šogad sāksies Pasta salas labiekārtošana, lai izveidotu mūsdienīgu un pievilcīgu brīvā laika pavadīšanas un aktīvās atpūtas vietu. Pasta sala tiks labiekārtota, izveidojot nepieciešamo infrastruktūru – gājēju un velo celiņus, soliņus, apgaismojumu, pasākumu norises laukumus, bērnu rotaļu laukumus, apstādījumus un tualetes. Plānots, ka Pasta salā notiks Smilšu skulptūru un Ledus skulptūru festivāli, kā arī dažādi koncerti.

Saistītie raksti: Balsojiet par jaunā gājēju tilta nosaukumu!

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā