22.4 °C, 2.8 m/s, 85.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFrancijas pavasaris atkal Jelgavā
Francijas pavasaris atkal Jelgavā
23/03/2012

Otrdien, 27.martā, pulksten 15 Jelgavas Kultūras namā uzstāsies mākslinieki no Francijas, sniedzot jelgavniekiem spilgtu ieskatu franču klasiskajā mūzikā koncertā "Francijas pavasaris atkal Jelgavā”. Ikviens pilsētnieks aicināts apmeklēt bezmaksas koncertu, kurā uzstāsies Ruelmalmezonas konservatorijas audzēkņi Baptiste Andrē, Šarls Kudrē un Juka Inuzuka. Koncerta otrajā daļā skanēs franču šansoni dziedātājas Inetas Rudzītes un akardeonista Kaspara Gulbja sniegumā.

Otrdien, 27.martā, Jelgavā viesosies mākslinieki no Francijas, sniedzot iespēju ikvienam pilsētniekam apmeklēt koncertu „Francijas pavasaris atkal Jelgavā”.
 
Jelgavā ieradīsies oficiālā delegācija un franču mūziķi ar Ruelmalmezonas (Rueil– Malmaison) Konservatorijas direktoru Žanu-Luku Turrē. Otrdien, 27.martā, pulksten 15 Jelgavas Kultūras namā bezmaksas ikvienam interesentam būs iespēja izbaudīt franču kultūru koncertā, kurā uzstāsies mākslinieki no Francijas, sniedzot jelgavniekiem spilgtu ieskatu franču klasiskajā mūzikā. Koncertu izpildīs Ruelmalmezonas konservatorijas audzēkņi Baptiste Andrē, Šarls Kudrē un Juka Inuzuka. Koncerta otrajā daļā skanēs franču šansoni dziedātājas Inetas Rudzītes un akardeonista Kaspara Gulbja sniegumā. Pasākumā interesantu prezentāciju sniegs arī Jelgavas Amatu vidusskolas skolēni.
 
Latvijas– Francijas sadarbības festivāls „Francijas pavasaris atkal Jelgavā” ir tradīcijas turpinājums 2007. gadam, kad pilsētā viesojās Ruelmalmezonas pašvaldības pārstāvji un augsta ranga amatpersonas no Francijas – speciālisti ekonomikas, izglītības, sporta, sabiedriskās drošības un mājokļa apsaimniekošanas, kā arī kultūras un labklājības jautājumos un uzņēmēju delegācija.
 
Savukārt, pagājušā gada novembrī Jelgavas Amatu vidusskolas vadība un Santos Dumont vidusskolas vadība no Francijas parakstīja Latvijas-Francijas profesionālo skolu audzēkņu apmaiņas programmas līgumu, kura ietvaros notiek audzēkņu apmaiņa ar mērķi paaugstināt profesionālo meistarību/kvalifikāciju un pilnveidot profesionālo mācību programmu.

Līguma ietvaros notiek abu skolu audzēkņu prakses. Šomēnes Santos – Dumont Viesmīļnozares un ekonomikas vidusskolas audzēkņi ieradušies praktizēties Jelgavas Amatu vidusskolas Maizes un miltu konditorijas izstrādājumu ražošanas darbnīcās.
 
Turklāt 2011. gadā Jelgavas Amatu vidusskola noslēdza līgumu par profesionālās pieredzes apmaiņu ar Metālapstrādes apmācību centru AFOBAT (Francija), kura ietvaros jaunieši apgūst jaunas iemaņas un zināšanas Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Metālapstrādes filiālē Jelgavā.  
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā