22.4 °C, 2.8 m/s, 85.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAutobusos ieviesīs jaunas biļetes
Autobusos ieviesīs jaunas biļetes
21/03/2012

No 1.aprīļa Jelgavas pilsētas maršrutu autobusos varēs iegādāties jauna parauga biļetes, kas tiks drukātas no autobusa kases aparāta. Biļetes vajadzēs izņemt arī bez maksas braucošajiem pasažieriem.

No 1.aprīļa Jelgavas pilsētas maršrutu autobusos varēs iegādāties jauna parauga biļetes, kas tiks drukātas no autobusa kases aparāta. Vecā parauga gabala biļete, kā brauciena apliecinošs dokuments nebūs derīga.

No 1.aprīļa autobusa kases aparātā izdrukātajai biļetei jābūt visiem pasažieriem. Personām, kuras izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumus bez maksas, t.i. ar invaliditātes apliecību un pirmsskolas vecuma bērniem, arī ir jābūt no kases aparāta izdrukātai biļetei ar „0” vērtību. Braukšanas biļete jāsaglabā līdz brauciena beigām.

Mēnešbiļešu lietošanas kārtība netiek mainīta. Mēnešbiļete par pilnu cenu, 20 latu, kalpo, kā attaisnojošs dokuments braucienam autobusā, bet mēnešbiļete, kas iegādāta ar atlaidi ir derīga tikai kopā ar atbilstošu apliecību.

Pasažieris, kurš atrodas autobusā bez braukšanas biļetes, vai bez mēnešbiļetes tiek uzskatīts par pasažieri – bezbiļetnieku, un kontroliera pienākums tādu pasažieri sodīt ar naudas sodu, vai izsēdināt no autobusa, ja pasažieris atsakās iegādāties braukšanas biļeti. Samaksātais sods neatbrīvo pasažieri no pienākuma iegādāties braukšanas biļeti.

Informācija sagatavota
SIA “Jelgavas autobusu parks”