25.9 °C, 2.3 m/s, 60.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVasaras brīvlaikā skolēniem būs iespēja strādāt
Vasaras brīvlaikā skolēniem būs iespēja strādāt
20/03/2012

Foto: Ivars Veiliņš

Vasaras brīvlaikā vairāk kā 600 Jelgavas pilsētas skolēniem vecumā no 13 līdz 15 gadiem būs iespēja nopelnīt, strādājot pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās. Darbam jaunieši varēs pieteikties no 26. marta līdz 26. aprīlim savās mācību iestādēs.

Iespēja pieteikties darbam būs tiem skolēniem, kuru dzīvesvieta deklarēta Jelgavas pilsētā. 13 un 14 gadus vecus jauniešus plānots nodarbināt četras stundas dienā divas nedēļas, bet 15 gadīgus skolēnus ar darbu varēs nodrošināt sešas stundas dienā trīs nedēļu garumā. Darba vietas jauniešiem piedāvās Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības, kur viņi veiks teritoriju labiekārtošanas un telpu uzpošanas darbus, strādās skolu bibliotēkās, mācību kabinetos un būs iesaistīti citos piemērotos darbos.

Jaunākie skolēni divās nedēļās pēc nodokļu nomaksas nopelnīs 48,75 latus, bet vecākie, kas būs nodarbināti ilgāku laiku, algā saņems 86 latus pēc nodokļu nomaksas.

Vērtējot pieteikumus, priekšrocības darba piedāvājumam tiks dota skolēniem ar pozitīvu attieksmi pret darbu, ja jaunietis nav nodarbināts pie cita darba devēja un atbilst vismaz vienam no kritērijiem:
– ir labas sekmes un uzvedība;
– ir aizbildnībā;
– ir no daudzbērnu ģimenes (ģimenē ir trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni);
– ir no ģimenes, kurai ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;
– viens vai abi vecāki ir bezdarbnieki.
Tiem, kuri vēlas strādāt, savās mācību iestādēs jāiesniedz pieteikuma anketa un vecāku apliecinājums. Skolas direktora izveidota vērtēšanas komisija izvērtēs pieteikumus un apstiprinās nodarbinātībā iesaistīto skolēnu sarakstus.

Pieteikumu anketa un apliecinājums elektroniski pieejama zemāk pielikumā un Jelgavas izglītības pārvaldes mājas lapā www.jip.jelgava.lv . Dokumenti jāiesniedz izglītības iestādes sekretārei vai sociālajam pedagogam.

Nodarbinātības projekts kopumā ilgs no 4.jūnija līdz 24. augustam. Šim mērķim no pilsētas pašvaldības budžeta kopā paredzēti 40 tūkstoši latu.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pilsētas izglītības pārvalde