19.5 °C, 2.5 m/s, 92.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPiena rūpnīcā sākta tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana
Piena rūpnīcā sākta tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana
20/03/2012

Foto: Ivars Veiliņš

SIA “Latvijas piens”  topošajā piena pārstrādes uzņēmumā  Jelgavā šonedēļ uzsākta piena pārstrādes iekārtu montāža. Sākta piena, krējuma un sūkalu tehnoloģisko tvertņu montāža, kā arī piena pieņemšanas un pirmapstrādes tehnoloģisko iekārtu montāža. Ar šīm iekārtām tiks nodrošināta svaigpiena pieņemšana, piena separēšana, kā arī piena un krējuma pasterizēšana.

Paralēli piena pārstrādes tehnoloģiju uzstādīšanai notiek arī tvaika un siltuma ražošanas, tīrā ūdens apstrādes (atdzelžošanas un mīkstināšanas) un aukstumapgādes iekārtu uzstādīšana. SIA “Latvijas piens” rūpnīcas būvniecības darbi šobrīd pabeigti par 80 procentiem, informē Iveta Tomsone, SIA “Latvijas piens” komunikāciju vadītāja.

SIA “Latvijas piens” patlaban komplektē arī rūpnīcas darbinieku personālu un ir izsludināta pieteikšanās uz laboratorijas vadītāja/as un laboranta/es – piena pieņēmēja/as vietu.
SIA “Latvijas piens” īpašnieki ir kopskaitā 600 Latvijas zemnieki, kuri apvienojušies kooperatīvos “Trikāta KS”, “Dzēse” un “Piena partneri”. Jaunās piena pārstrādes projekta kopējās plānotās izmaksas ir 10,5 miljoni latu. No kopējās summas kredīts investīcijām ir aptuveni 6,5 miljoni latu, zemnieku pašu ieguldījums 1,275 miljoni latu un ES līdzfinansējums – 2 951 776,80 lati. Vienas dienas laikā rūpnīcā pārstrādās 250 – 300 tonnas piena un nodrošinās darbu apmēram 50 cilvēkiem pašā ražotnē.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā