25.9 °C, 2.3 m/s, 60.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā notiks pirmais papīra lidmašīnu konkursa posms
Jelgavā notiks pirmais papīra lidmašīnu konkursa posms
18/03/2012

Publicitātes foto

Otrdien, 20.martā, Zemgales Olimpiskajā centrā notiks pirmais Red Bull Paper Wings papīra lidmašīnu Latvijas konkursa atlases posms. Tajā ir aicināts piedalīties ikviens students, lai cīnītos par iespēju nokļūt pasaules fināla sacensībās Zalcburgā.

Red Bull Paper Wings 2012. gada martā Latvijas augstskolas atkal aplidos vispasaules papīra lidmašīnu studentu konkurss “Red Bull Paper Wings”, kas Latvijā jau reiz notika 2009. gadā. Visiem dalībniekiem, kuri vēlas cīnīties Pasaules finālā Hangar-7 – Red Bull vēsturiskās lidmašīnu flotes mājvietā Zalcburgā, vispirms ir sevi jāpierāda savas valsts kvalifikācijas sacensībās.
 
Piedalīties konkursā var ne tikai konkrētās augstskolas studenti, bet arī jebkurš, kam ir derīga studentu apliecība.  Pasākums ir bezmaksas gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Visu kvalifikācijas sacensību rezultāti tiks apkopoti. Uz pasaules fināla sacensībām Zalcburgā dosies kopvērtējuma uzvarētājs katrā kategorijā: garākais lidojums, ilgākais laiks gaisā un akrobātika. 2009. gada sezonā kvalifikācijas sacensībās piedalījās vairāki tūkstoši studentu no visas pasaules, kuri visi alka tikt līdz finālam, lai cīnītos par uzvaru.

Vissvarīgākais priekšnosacījums, lai varētu piedalīties „Red Bull Paper Wings“ ir prasme salocīt papīra lapu. Tomēr parastas papīra lapas pārvēršana aviācijas meistardarbā nebūt nav viegls uzdevums. Papīra lidaparāti joprojām tiek izmantoti avio inženierijā kā prototipi un to aerodinamiskās īpašības aizvien nodarbina fiziķu prātus. Pasaules rekords kategorijā „Ilgākais laiks gaisā” ir pārsteidzošas 27,6 sekundes. Garākais attālums, kādu ir veikusi salocīta papīra lapa, ir 63,19 metri – tālāks nekā pirmais brāļu Raitu lidojums.

Latvijas kvalifikācijas posmi:
20. marts – Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Zemgales Olimpiskais Centrs, sākums: 13:00
21. marts – Latvijas Universitāte, Olimpiskais Sporta centrs Rīgā, Grostonas 6b, sākums: 13:00
26. marts – Rīgas Tehniskā universitāte, Ķīpsalas izstāžu halle, sākums: 13.00

Informāciju sagatavoja
Red Bull Latvija