26.7 °C, 1.9 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā viesojusies Izraēlas vēstniece Latvijā
Jelgavā viesojusies Izraēlas vēstniece Latvijā
16/03/2012

Ceturtdien, 15.martā, Jelgavā viesojās Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben-Jākova, kura tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kā arī piedalījās izstādes "Bībele miniatūrās" atklāšanā Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

Ceturtdien, 15.martā, Jelgavā viesojās Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben-Jākova, kura tikās ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, kā arī piedalījās izstādes “Bībele miniatūrās” atklāšanā Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Vēstniece ar domes priekšsēdētāju apsprieda Jelgavas pilsētas vēsturi, tās uzplaukuma laikus un tumšākās lappuses, kā arī vietējās ebreju kopienas vēsturi Jelgavas pilsētā. Tikšanās laikā tika apspriestas sadarbības iespējas izglītības, kultūras un ekonomikas jomās starp Izraēlas valsti un Jelgavas pilsētu.

Izstādes “Bībele miniatūrās” atklāšanā vēstniece priecājās par iespēju izvietot daudzo Izraēlas miniatūru mākslinieku veidoto izstādi skaistajā Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē. H. Ben-Jākova savā runā uzsvēra, ka augstais kultūras līmenis ir tas, kas spēj vienot ģeogrāfiski tālās valstis.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā