26.7 °C, 1.9 m/s, 51.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas dome paraksta sadarbības līgumu ar LLU
Jelgavas pilsētas dome paraksta sadarbības līgumu ar LLU
15/03/2012

Ar nolūku veicināt Jelgavas pilsētas pašvaldības un  LLU sadarbību pilsētnieku, sabiedrības un valsts potenciāla realizācijā, kā arī kopīgi sniegt sabiedrībai iespēju izmantot sociālos un praktiskos ieguvumus, ko sniedz izglītoti pilsētnieki, noslēgts sadarbības līgums starp pilsētas domi un LLU.

Līgums paredz, ka abas puses veicinās kvalificētu speciālistu sagatavošanu Jelgavā pārstāvēto nozaru vajadzībām, to darot ar studiju programmu pilnveidošanu vai jaunu programmu ieviešanu. Tāpat LLU un pilsētas dome apņemas attīstīt jelgavnieku iespējas tālākizglītībā un profesionālās kvalifikācijas celšanā, ko jau šobrīd veiksmīgi īsteno LLU Mūžizglītības centrs.
 

Inovāciju jomā universitāte ar Jelgavas pilsētas domi plāno attīstīt izgudrojumu un zinātnisko sasniegumu meklēšanu, to popularizēšanu un ieviešanu pilsētvidē. Līgums arī paredz, ka puses sadarbosies zinātniskajā pētniecībā, veicot gan izpētes, gan simulācijas darbus. Savukārt pilsēta paredzējusi iespēju robežās rūpēties par Jelgavā dzīvojošo studentu prakses vietām pilsētai aktuālākajās nozarēs.
 

Šis līgums ir līdzšinējo attiecību formāla sakārtošana, kas ļaus LLU vēl ciešāk sadarboties ar Jelgavu un veicināt kā studentu un sabiedrības intereses, tā arī celt Jelgavas kā Studentu pilsētas prestižu.

Informāciju sagatavoja
LLU Sabiedrisko attiecību daļa