19.3 °C, 1.3 m/s, 83.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudentu folkfestivālā – dzejnieki, dziesminieki un grupas
Studentu folkfestivālā – dzejnieki, dziesminieki un grupas
20/02/2012

Vairāk nekā 25 mākslinieki – dzejnieki, dziesminieki un grupas – trešdien, 22.februārī, pulksten 18 kāps uz trim Jelgavas pils Aulas skatuvēm gada lielākajā studējošo mūzikas notikumā, Studentu folkfestivālā. Šogad kā festivāla īpašais viesis uzstāsies bards Kaspars Dimiters.

Vairāk nekā 25 mākslinieki – dzejnieki, dziesminieki un grupas – trešdien, 22.februārī, pulksten 18 kāps uz trim Jelgavas pils Aulas skatuvēm gada lielākajā studējošo mūzikas notikumā, Studentu folkfestivālā. Šogad kā festivāla īpašais viesis uzstāsies bards Kaspars Dimiters.

Studentu folkmūzikas festivāls ir viens no centrālajiem notikumiem ne vien Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU), bet arī Latvijas studējošās jaunatnes mūzikas dzīvē.

„Krāsaini daudzskanīgajā, skaņas mākslas žanriem un izjūtām bagātajā vairāku stundu ilgajā notikumā virmos 21.gadsimta studenta folklora – smeldzīga vai līksma, jau sen vai pēdējā brīdī tapusi dzeja un „kojās” izauklētas savas vai patapinātas melodijas, kurām skatītāji varēs kvēli just un dungot līdzi, ieklausīties un atbalstīt,” festivālā dzirdamo ieskicē (LLU) Studentu kluba vadītāja Anita Prūse.

23.Studentu folkfestivālā, stiprinot studējošo garu un vienojot jauniešu saimi, piedalīsies mākslinieki no dažādām augstākās izglītības iestādēm augstskolām – LLU, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), RTU Daugavpils filiāles, Ekonomikas un Kultūras augstskolas, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas un citām, kā arī no Jelgavas Amatniecības vidusskolas.

Uz pirmās skatuves “Svece” intīmā prožektoru gaisotnē savas dvēseles pārdomas paudīs studenti-dzejnieki un dziesminieki. Otrajā skatuvē – „Kilovats” – pieklusināti, taču izjusti uzstāsies mākslinieki ar „lielāku jaudu”, taču visskaļāk un spēcīgāk, spēlējot caurstrāvojošu alternatīvo roku, uzstāsies mūziķi trešajā skatuvē „Decibels”.

Studentu folkfestivāls bagātina gan pašu, gan līdzcilvēkus, un topošās Latvijas inteliģences zināšanu krājumu papildina ar smalkām un trauslām mākslas stīgām. 2012.gadā šim notikumam pieteikušies īpaši daudz folkfestivāla pamatidejas nesēju – dziesminieku un dzejnieku. „Folkfestivālā arvien vairāk jauniešu pievēršas dzejai un liriskām melodijām, kas rada īpašu atmosfēru. Tieši viņi ir tie, kas uztur dzīvu studentiskās identitātes garu, rosinot plaukt un augt talantiem,” stāsta Anita Prūse, uzsverot, ka arī citu stilu cienītāji atradīs tīkamu mūziku.

Galvenais vērtējums par uzvarētājiem katrā skatuvē piederēs skatītājiem un viņu balsojumam, taču paralēli studentu māksliniecisko sniegumu vērtēs arī profesionāli eksperti Bērnu un jauniešu mūzikas kluba direktora, mūziķa Endija Rožkalna vadībā.

23.Studentu folkfestivāla žūrijas komisijā piedalīsies arī mākslas un neatkarības personība, dziesminieks Kaspars Dimiters, kurš festivāla gaitā arī kāps uz skatuves, lai priecētu ar saviem dziļdomīgajiem skaņdarbiem.

Tāpat uzstāsies arī pasākuma vadītāju – Ērika Palkavnieka un Ģirta Ruņa – apvienība „A pie mums Jelgavā”.

Apmeklēt 23.Studentu folkfestivālu aicināts ikviens – students, skolēns, jelgavnieks un pilsētas viesis. Ieeja no plkst.17:30, ieejas maksa – Ls 1.

Par LLU Studentu folkfestivāla pirmsākumiem uzskatāms 1986.gads, kad ar milzu pacilātību LLU aulā ieskanējās viens no spilgtākajiem Trešās atmodas priekšvēstnešiem – Jelgavas folkfestivāls. Pirmais LLU Studentu folkmūzikas festivāls notika 1990.gadā, un tā vairāk nekā 20 gadu vēsturē izauguši vairāki mūziķi, kas arī šodien naudu pelna vien ar šo nodarbošanos.

Informācija sagatavota
Latvijas Lauksaminiecības universitātē