23.1 °C, 0.9 m/s, 65.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDaiļlasītāju konkurss bērniem „Riti raiti, valodiņa”
Daiļlasītāju konkurss bērniem „Riti raiti, valodiņa”
20/02/2012

Otrdien, 21.februārī, Starptautiskajā dzimtās valodas dienā, notiek daiļlasītāju konkurss bērniem, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda „Riti raiti, valodiņa”. Konkursa mērķis ir attīstīt un pilnveidot pirmsskolas un skolas vecuma bērnu dzimtās valodas un latviešu valodas runas kultūru, veicinot bērnu radošo pašizpausmi.

Otrdien, 21.februārī, Starptautiskajā dzimtās valodas dienā, notiks daiļlasītāju konkurss bērniem, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda „Riti raiti, valodiņa”. Konkursu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrības integrācijas pārvalde.
 
Konkursa mērķis ir attīstīt un pilnveidot pirmsskolas un skolas vecuma bērnu dzimtās valodas un latviešu valodas runas kultūru, veicināt bērnu radošo pašizpausmi un interesi par uzstāšanos publikas priekšā, popularizēt bērnu literatūru, dzeju, kā arī sekmēt patriotisko audzināšanu un veicināt lokālpatriotismu.

Konkursā aicināti piedalīties Jelgavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi no 5 gadu vecuma un skolēni no 1. – 9. klasei. Konkursantiem jāsagatavo divi priekšnesumi – viens latviešu valodā, otrs savā dzimtajā valodā (lietuviešu, ukraiņu, krievu, baltkrievu, poļu, čigānu u.c.), izvēloties dzejoli, prozas vai dramaturģijas darba fragmentu, kurā izpaužas Dzimtenes mīlestība, cieņa pret valodu, dabas skaistums, darba tikums. Konkursa dalībniekiem izvēlētie darbi jāprezentē no galvas un dalībnieku priekšnesumu vērtēs žūrijas komisija.
 
Sīkāka informācija konkursa nolikumā.

Konkurss notiks 21.februārī pulksten 14 Sabiedrības integrācijas pārvaldē (Sarmas iela 4, Jelgava). Pieteikumi jāiesūta līdz 16.februārim uz e-pastu
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrības integrācijas pārvaldē