19.3 °C, 1.3 m/s, 83.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas basketbolisti gatavi “Ventspili” pārsteigt Sv. Valentīna dienā
Jelgavas basketbolisti gatavi “Ventspili” pārsteigt Sv. Valentīna dienā
14/02/2012

Visu mīlētāju, jeb Svētā Valentīna dienā, 14.februārī pulksten 19.30 Jelgavas sporta hallē Latvijas Basketbola līgas regulārā čempionāta spēlē, kurai Jelgavas basketbolisti kārtīgi gatavojušies, tiksies Basketbola klubs "Jelgava" un viesi no Kurzemes – BK "Ventspils".

Visu mīlētāju, jeb Svētā Valentīna dienā, 14.februārī plkst. 19.30 Jelgavas sporta hallē Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē, kurai Jelgavas basketbolisti kārtīgi gatavojušies, tiksies Basketbola klubs “Jelgava” un viesi no Kurzemes – BK “Ventspils”.
 
Abi klubi šajā sezonā tikušies vienu reizi, kad jelgavnieki izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 60:85, lai gan lielāko spēles daļu mūsu vīri turējās līdzi galvas tiesu pārākajiem kurzemniekiem.
 
“Mums pretiniekiem jāsajauc kārtis, piespiežot viņus uzbrukumā spēlēt pēc iespējas haotiskāk. Pozicionālā spēlē mums nav priekšrocību ne uzbrukumā, ne aizsardzībā,” spriež BK “Jelgava” galvenais treneris Kaspars Vilcāns. “Arī spēlētāju individuālā meistarība ventspilniekiem ir krietni augstāka, taču gan mūsu, gan pretinieku komandā spēlē tikai cilvēki. Vienmēr jādomā par uzvaru. Gatavojam dažādas shēmas, īpaši aizsardzībā. Pret šāda līmeņa komandām jāgatavojas nedaudz citādāk.”
 
BK “Ventspils” līdz šim LBL regulārajā čempionātā deviņās spēlēs izcīnījuši deviņas uzvaras. Komandā toni nosaka amerikāņu leģionāri. Džarmars Jangs ar vidēji 15 punktiem spēlē ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, savukārt Stīvens Grejs ir labākais tālmetienu speciālists. Sems Vilards, kura augums ir 205 centimetri ir labākais cīnītājs zem groza un caurmērā gūst 10.7 punktus.
 
Lai jelgavnieki nopietni iesaistītos cīņā par uzvaru, vīriem jānospēlē nedaudz virs savu spēju robežas. Ceram uz spožu sniegumu komandas līderu Edgara Krūmiņa un Kaila Nelsona izpildījumā. Edgars Krūmiņš līdz šim 18 spēlēs vidēji guvis 17.9 punktus, bet amerikānis Kails Nelsons 13.6 punktus. Ne velti arī abi basketbolisti ir iekļauti šīs sezonas LBL Zvaigžņu spēles LBL un leģionāru komandu sastāvos, kas 18.februārī norisināsies Daugavpilī.
 
Arī šīs spēles lielajā pārtraukumā notiks alusdarītavas “Baltika” un Latvijas Basketbola līgas rīkotā akcija – metienu konkurss “Trāpi 2x un brauc ar jaunu Škoda Octavia!”. Svētā Valentīna dienā mača pārtraukumos uzstāsies dejotāji no deju studijas “JV clubs Dance Company”.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš,
BK “Jelgava” preses dienests