16.5 °C, 0.6 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavu apmeklējis Francijas vēstniecības Ekonomikas padomnieks
Jelgavu apmeklējis Francijas vēstniecības Ekonomikas padomnieks
01/02/2012

Otrdien, 31.janvārī, Jelgavā viesojās Francijas vēstvniecības Latvijā Ekonomikas padomnieks Filips Bravārs (Filippe Bravard), lai iepazītos ar sadarbības iespējām Jelgavā.

Otrdien, 31.janvārī, Jelgavā viesojās Francijas vēstvniecības Latvijā Ekonomikas padomnieks Filips Bravārs (Filippe Bravard), lai iepazītos ar sadarbības iespējām Jelgavā. Vizīte notikusi pateicoties Jelgavas veiksmīgajai sadarbībai ar sadraudzības pilsētu Rueil Malmazoni.
 
Vizītes laikā F. Bravārs apskatīja AMO Plant ražotni. Apmeklējot NP Properties industriālo parku, Ekonomikas padomnieks iepazinās parka iespējām un tikās ar koka paneļu māju ražošanas uzņēmuma ZTC pārstāvjiem. Sv.Trīsvienības baznīcas tornī F.Bravārs iepazinās ar Jelgavas reģionālā tūrisma centra darbu tūrisma attīstībai pilsētā.
 
Jelgavas Pilsētas domes priekšsēdētājs ar viesiem apsprieda ekonomikas aktualitātes abās valstīs un F.Bravārs atzina, ka Latvija ir labs piemērs Francijai, lai ieviestu taupības pasākumus ekonomikas atveseļošanai. Ekonomikas padomnieks atklāja, ka kā potenciālās sadarbības nozares redz metālapstrādes un kokapstrādes jomu. A.Rāviņš norādīja uz Jelgavas ieinteresētību izvērst vēl plašāku sadarbību izglītības jomā.
 
Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Bravāra kungs iepazinās ar centra darbības aspektiem un tikās ar vietējiem mazajiem uzņēmējiem, kuriem bija iespēja uzzināt par iespējām sadarboties ar Francijas uzņēmējiem un veidiem, kā virzīt savus produktus šajā tirgū.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā