16.5 °C, 0.6 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDiskutēs par Jelgavu kā “studentu pilsētu”
Diskutēs par Jelgavu kā “studentu pilsētu”
30/01/2012

Pirmdien, 30.janvārī, pulksten 14 Jelgavas pils Sudraba zālē notiks diskusija par Jelgavu kā „Studentu pilsētu”, kurā tiksies Latvijas Lauksaimniecības universitātes Sabiedrisko attiecību daļas pārstāvji un Jelgavas aktīvās atpūtas un kultūras dzīves veidotāji. Diskusijā piedalīties aicināti arī žurnālisti.

Foto: Ivars Veiliņš

Lai diskutētu par Jelgavu kā „Studentu pilsētu”, 30.janvārī pulksten 14 Jelgavas pils Sudraba zālē tiksies Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sabiedrisko attiecību daļas pārstāvji un Jelgavas aktīvās atpūtas un kultūras dzīves veidotāji. Diskusijā piedalīties aicināti arī žurnālisti.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektors Juris Skujāns, Studentu pašpārvaldes vadītāja Daiga Ziediņa, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras „Kultūra” vadītājs Mintauts Buškevics, restorāna un kluba „Jelgavas Krekli” īpašnieks Ainārs Tamisārs, studentu korporāciju „Ventonia” un „Fraternitas Imantica” pārstāvji, universitātes sporta un kultūras dzīves veidotāji, kā arī citu pilsētas uzņēmumu pārstāvji.

„Kamēr citās Latvijas pilsētās studējošo skaits nepārsniedz piecus procentus, Jelgavā tie ir vairāk nekā desmit. Pilsēta, kurā katrs desmitais iedzīvotājs studē vienā augstskolā, jau liecina par studējošo ietekmi pilsētā,” norāda LLU Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Guntars Deičmans. Latvijas Lauksaimniecības universitātē studē vairāk nekā 6000 studējošo, un jaunākie tautas skaitīšanas dati liecina, ka pilsētā dzīvo nepilni 60 tūkstoši iedzīvotāju, tostarp studējošie.

“Diskusijā centīsimies noskaidrot, kas un kā Eiropā un pasaulē ietekmē „Studentu pilsētas” statusu,” precizē Guntars Deičmans, jo ne jau tikai studentu skaits ietekmē to, vai vieta tiek izjusta kā „Studentu pilsēta”.

“Centīsimies izdiskutēt un meklēt risinājumus, lai Jelgavā vēl veiksmīgāk sasaistītu pilsētas un studentu dzīvi – veidojot dažādus piedāvājumus un atlaides, nodrošinot informācijas apriti un veicinot jauniešu iesaistīšanos daudzveidīgajā Jelgavas piedāvājumā,” informē Guntars Deičmans.

Informāciju sagatavoja
Aigars Ieviņš
LLU Sabiedrisko attiecību daļas ziņu redaktors