17.7 °C, 2.9 m/s, 82.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDaugavpilī notika seminārs par tendencēm interaktīvo multimediju jomā
Daugavpilī notika seminārs par tendencēm interaktīvo multimediju jomā
23/01/2012

Latgales Plānošanas reģions (LPR) Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos", Nr.LLIII-194 ietvaros 2012.gada 20.janvārī Daugavpils novada domē (Rīgas ielā 2) organizēja semināru par interaktīvo un 3D multimediju izmantošanu mākslas, zinātnes, reklāmas un izlaides jomā.

Latgales Plānošanas reģions (LPR) Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos”, Nr.LLIII-194 ietvaros 2012.gada 20.janvārī Daugavpils novada domē (Rīgas ielā 2) organizēja semināru par interaktīvo un 3D multimediju izmantošanu mākslas, zinātnes, reklāmas un izlaides jomā.

Semināru vadīja Jānis Garančs, kas audiovizuālos multimedijus padziļināti studējis mākslas augstskolās Stokholmā un Ķelnē, un jau gadiem ilgi darbojas starptautiski – kā mākslinieks, pētnieks un projektu konsultants.

Semināra laikā eksperts stāstīja par multimedijiem pasaules mākslas vēstures un mūsdienu kultūras kontekstā, un iepazīstināja ar pēdējo gadu sasniegumiem dažādu 2-D un 3-D attēlu veidošanas tehnoloģijās un t.s. Virtuālās/Augmentētās Realitātes (t.s. imersīvo un hibrīdo sistēmu) pielietojumiem zinātnes un kultūras jomās, kā arī skatuves mākslas žanrā. Bija ieskats par vairāku multimediju tehnoloģiju platformu kopīgajiem un atšķirīgajiem aspektiem lietošanai Internetā, mobilās un stacionārās sistēmās.

Apmācību rezultātā dalībnieki guva ieskatu un izpratni par multimediju nozari kā mainīgu, kustībā esošu žanru mūsdienu kultūras un tehnoloģisko sasniegumu mijiedarbībā. Semināra dalībnieki varēja praktiski izmēģināt dažas tehnoloģijas maza, improvizēta semināra projekta ietvaros.

Par projektu
Projekta mērķis ir radīt labvēlīgu vidi radošo industriju attīstībai projekta darbības reģionos, palielinot to īpatsvaru Latvijas Lietuvas nacionālajos IKP un sekmējot tautsaimniecību ilgtspēju, veicinot ideju komercializāciju audiovizuālās, multimediju un dizaina nozarēs, to nodrošinot, veidojot pārrobežu sadarbības tīklu un atbalsta infrastruktūru pašvaldībās.

Projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas – Lietuvas pierobežas reģionos” (Creative industries) īstenošanā ir iesaistīti 16 projekta partneri no Latvijas un Lietuvas pierobežas reģioniem. Projekta vadošais partneris – Zemgales plānošanas reģions, projekta partneri – Latgales plānošanas reģions, Liepājas mākslas skola, Jelgavas pilsētas pašvaldība, Kuldīgas novada pašvaldība, Rundāles novada pašvaldība, Ventspils pilsētas dome, Pļaviņu mākslas skola, Ozolnieku pašvaldība, Aizkraukles novada pašvaldība, Kurzemes plānošanas reģions, Šauļu reģiona attīstības aģentūra, Klaipēdas Universitāte, Rokiškis jauniešu centrs, Birstonas pašvaldība, Visaginas bērnu centrs.

Projekta kopējais budžets 1 189 592,00 EUR t.sk. Jelgavas pilsētas pašvaldības projekta budžeta daļa ir 100 064,00 EUR no kuriem 85 054,40 EUR līdzfinansē ERAF un 15 009,60 EUR līdzfinansē pašvaldība.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre
Tel. 63005558

www.jelgava.lv