19.4 °C, 1.5 m/s, 88.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBūs apskatāma ceļojošā izstāde „Redzēt bērnu, nevis tautību”
Būs apskatāma ceļojošā izstāde „Redzēt bērnu, nevis tautību”
18/01/2012

1.februārī pulksten 13 Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes  izstāžu zālē ar sabiedrisko diskusiju par čigānu izglītības situāciju Jelgavā tiks atklāta ceļojošā izstāde "Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai: redzēt bērnu, nevis tautību ".

Klikšķiniet, lai palielinātu attēlu.

1.februārī pulksten 13 Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes  izstāžu zālē ar sabiedrisko diskusiju par čigānu izglītības situāciju Jelgavā tiks atklāta ceļojošā izstāde “Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai: redzēt bērnu, nevis tautību “.

No 1. februāra līdz 6.februārim  Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldes izstāžu zālē Sarmas ielā 4 būs skatāma ceļojošā izstāde „Redzēt bērnu, nevis tautību”, kas tiek organizēta projekta „Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai” ietvaros.

Izstādes atklāšanas dienā pulksten 13 iedzīvotāji aicināti izteikt savas domas par izglītības lomu čigānu problēmu risinājumā, kā arī izstādes laikā nobalsot par interesantāku darbu.

Izstādē būs skatāmi darbi, kuru darinājuši Jelgavas 4.pamatskolas pirmsskolas grupas audzēkņi skolotājas Ilzes Zajankovskas un skolotājas palīga Danas Didžus vadībā, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” romu tautības audzēkņi skolotājas Ligitas Sunītes vadībā. Ar interesantu praktisko materiālu, kas raksturo romu kultūru, izstādē piedalās arī Jelgavas čigānu biedrības vadītājs Haralds Didžus, bet ģimenes stāstu, kas atklājas vēsturiskās fotogrāfijās, uzticējusi Dana Didžus. Ligita Sunīte izstādes dalībniekiem prezentēs stāstu par savas pedagoģiskās karjeras aizsākumu.

Projekta „Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai” mērķis ir sekmēt čigānu (romu) bērnu iekļaušanu un integrāciju vispārējās izglītības sistēmā un viņu ģimeņu, īpaši čigānu senioru, integrāciju sabiedrībā, veicinot sadarbību un starpkultūru dialogu sociālo atšķirību samazināšanai.

Informācija sagatavota
Jelgavas izglītības pārvaldē