24.6 °C, 2.8 m/s, 59.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBibliotēkā izstāde par PET pudelēm un konkurss bērniem
Bibliotēkā izstāde par PET pudelēm un konkurss bērniem
10/01/2012

No 10.februāra līdz 7.martam Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā būs skatāma izstāde „Veronika Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā”. Bērn ir aicināti veidot radošus, telpiskus darbus no PET pudelēm, lai piedalītos  vizuālās mākslas konkursā „PET pudeles pārvērtības”.

No 10.februāra līdz 7.martam Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā būs skatāma izstāde „Veronika Rihterova – pagodinājums PET pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā”.

Izstādē būs redzami 18 grafiķa M. Cihlārža darbi, kuros skulptores Veronikas Rihterovas daiļrade (objekti no PET pudelēm) savdabīgi apvienota ar didaktiskiem tekstiem un fotogrāfijām.

PET pudeļu otrreizēja pārstrādāšana ir vienkārša un pa spēkam katram, tāpēc izstādes organizatori tiek rīko konkursu bērniem. Bērni ir aicināti veidot radošus, telpiskus darbus no PET pudelēm. Izstādes atklāšanā,  kas notiks 10.februārī, pulksten 15, žūrija labāko darbu autoriem pasniegs simpātiju balvas. Konkursa darbi  izstādes laikā būs apskatāmi Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā.

Bērnu darbi tiks vērtēti 7-10 gadu un 11–15 gadu vecuma grupās. Darbi iesniedzami Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, Akadēmijas ielā 26, līdz 8.februārim. Ar konkursa nolikumu iespējams  iepazīties zemāk pievienotajā dokumentā.

Pirms Jelgavas ceļojošā izstāde bija skatāma Ogrē, Jēkabpilī, Preiļos, Krāslavā, Madonā Alūksnē un Cēsīs.  Izstāde tapusi, sadarbojoties Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Čehijas Republikas vēstniecībai Rīgā un Latvijas Zaļajam punktam.

Papildu informācijai iespējams zvanīt pa telefonu 63007745, 63046721 vai e-pastu

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā