25.6 °C, 2.3 m/s, 57.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTekstilmākslas darbu izstāde muzejā
Tekstilmākslas darbu izstāde muzejā
06/01/2012

No piektdienas, 6.janvāra, Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā ir apskatāma Latvijas Tekstilmākslas asociācijas dalībnieku darbu izstāde “Tekstils.lv”, kas veltīta Latvijas Mākslas akadēmijas 50 gadu jubilejai. Izstāde atvērta līdz 5. februārim.

No piektdienas, 6.janvāra, līdz 5.februārim Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā ir apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Tekstilmākslas asociācijas rīkotā izstāde, kas veltīta Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras 50 gadu jubilejai.
 

Izstāde norit Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras 50 gadu jubilejas projekta „Tekstils LV” ietvaros. Projekta laikā ir izdots absolventu katalogs un izveidota mājas lapa www.tekstilslv.lv ar līdz šim lielāko datu bāzi par Latvijas tekstilmāksliniekiem, kā arī rīkotas daudzas izstādes.
 

Piecdesmit gadu laikā kopš Tekstilmākslas katedru dibinājis izcilais mākslinieks un pedagogs Rūdolfs Heimrāts, to absolvējuši gandrīz trīssimt mākslinieku, kuri veiksmīgi darbojas dažādās mākslas jomās un izpelnījušies atzinību neskaitāmās izstādēs gan Latvijā, gan arī ārzemēs.

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā