24.8 °C, 1.9 m/s, 66.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas basketbolisti gadu sāks ar trīs spēlēm
Jelgavas basketbolisti gadu sāks ar trīs spēlēm
02/01/2012

2012.gada pirmajā nedēļā basketbola klubu "Jelgava" sagaida divi mači. Trešdien,4.janvārī, jelgavnieki spēlēs pret "Jūrmala/Fēnikss"komandu, bet piektdien, 6.janvārī, Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausa spēlē tiksies ar Klaipēdas "Neptunas". Savukārt 2. divīzijas komandas "Jelgava/LLU" 3.janvāra spēle ar "Gulbenes bukiem" pārcelta uz Jelgavas sporta halli Mātera ielā 44.

Foto: Kārlis Buškevics

2012.gada pirmajā nedēļā basketbola klubu “Jelgava” sagaida divi mači. Trešdien,4.janvārī, jelgavnieki spēlēs pret “Jūrmala/Fēnikss”komandu, bet piektdien, 6.janvārī, Baltijas Basketbola līgas Izaicinājuma kausa spēlē tiksies ar Klaipēdas “Neptunas”. Savukārt 2. divīzijas komandas “Jelgava/LLU” 3.janvāra spēle ar “Gulbenes bukiem” pārcelta uz Jelgavas sporta halli Mātera ielā 44.

3.janvāris, pulksten 17 “Jelgava/LLU” – “Gulbenes buki”, Jelgavas sporta halle.
Jāņa Vītola un Pētera Lagzdiņa vadītā “Jelgava/LLU” komanda pēc aizvadītā pirmā apļa izcīnījusi trīs uzvaras un piedzīvojusi 12 zaudējumus, kas turnīra tabulā dod 13.vietu. Mūsu komandas 3.janvāra pretiniekiem nav klājies labāk. 15 spēlēs tikai divas uzvaras un pēdējā vieta turnīra tabulā.
Jelgavniekiem būtu ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru šajā mačā, kas teorētiski ļautu pakāpties par pāris vietām turnīra tabulā. Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas čempionātā izslēgšanas spēlēs iekļūst tikai četras spēcīgākās vienības, tādēļ mūsu jaunajai maiņai otrajā aplī atliek vien slīpēt meistarību, gūt pieredzi un izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru.
 
4.janvāris, pulksten 19 “Jūrmala/Fēnikss” – BK “Jelgava”, Dubulti.
Pēc neliela svētku pārtraukuma “Jelgavas” basketbolisti ar pilnu sparu atsākuši treniņus. Pārmaiņas komandu nav skārušas. Mūsu puiši cītīgi gatavojas 4.janvāra Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlei pret jūrmalniekiem. Šajā mačā nedrīkst “paklupt”.
Komandu pirmajā tikšanās reizē 22.oktobrī mūsu vīri izbraukumā piedzīvoja negaidītu zaudējumu ar 70:98, savukārt atkārtoti mērojoties spēkiem savā laukumā Kaspara Vilcāna vadītā komanda pierādīja pretējo. Jelgavas komanda izcīnīja vēl pārliecinošāku uzvaru ar 98:65. Jūrmalnieki līdz šim izcīnījuši četras uzvaras, pieveicot jelgavniekus, LU, “Turību” un “Liepājas lauvas”. Šī ir komanda no kuras ir jāuzmanās, taču uzvara ir jāizcīna mūsu vīriem.
 
6.janvāris, pulksten 19 BK “Jelgava” – “Neptunas”, Jelgavas sporta halle.
Priekšpēdējā spēle Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausa spēlē notiks Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44. Jelgavnieki uzņems latviešu basketbolista Artūra Brūniņa pārstāvēto Lietuvas klubu no Klaipēdas “Neptunas”.
Diemžēl, šajā turnīrā mūsu kluba liktenis jau ir izšķirts. Pēc piedzīvotiem diviem dramatiskiem zaudējumiem Kazahstānas “Barsy”, mūsu vīriem zuda izredzes iekļūt BBL Izaicinājuma kausa turnīra otrajā kārtā. Jebkura spēle ir vērtīgāka par treniņu, tādēļ cerēsim, ka mūsu puiši maču aizvadīs ar pilnu atdevi un spēs iegūt pieredzi turpmākajām cīņām.
 

 
Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš,
BK “Jelgava” preses dienests