17.5 °C, 1.5 m/s, 93.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Ledus skolas audzēkne – Latvijas čempione
Jelgavas Ledus skolas audzēkne – Latvijas čempione
20/12/2011

Latvijas daiļslidotājiem pagājušās nedēļas nogalē bija nozīmīgākais starts sezonā. Vasaras un rudens sezonas treniņos pilnveidotais bija jādemonstrē Latvijas čempionātā. Sacensības risinājās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas ledus hallē. Latvijas čempiona titulu izcīna tikai sieviešu un junioru kategorijā, bet čempionātā  notiek sacensības arī vairākās jaunāko sportistu kategorijās. Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņi piedalījās piecās kategorijās.

Lielisks starts izdevās Alīnai Fjodorovai. Esot vēl juniorei, Alīna pārliecinoši uzvarēja sieviešu konkurencē, izcīnot tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē.

Junioru konkurencē  JLSS pārstāvēja Anna Beļēviča. Viņa pēc īsās un izvēles programmas ierindojās augstajā 5.vietā.

Meiteņu konkurencē „Adavance Novice” kategorijā ( 1997.-1998.g.dz.) trešo vietu izcīnīja JLSS audzēkne Diana Nikitina.

„Basic Novice A „ kategorijā startēja meitenes, kas dzimušas 1999.-2000.g.dz. meitenes. Sintija Vintere šajā grupā ierindojās 3.vietā.

„Basic Novice A „ kategorijā startēja meitenes, kas dzimušas 2000.gadā un jaunākas Jeļena Kopača izcīnīja 2.vietu.

Alīnai Fjodorovai vēl priekšā nopietna gatavošanās, lai sekmīgi startētu Eiropas čempionātā, kas janvāra mēneša nogalē risināsies Anglijā, Šēfildā. Tajā ir svarīgi sekmīgi startēt kvalifikācijas sacensībās. Pamata sacensībās tiesības startēt jau izcīnījušas 18 labākās dalībnieces no pagājušā gada čempionāta. Pārējām dalībniecēm, kas pieteikušās šā gada čempionātā jāstartē kvalifikācijā ar izvēles programmu, arī Alīnai, lai tajā spētu ierindoties pirmajā desmitā, kas dod tiesības startēt pamata sacensībās, kurās piedalīsies 28 dalībnieces, atkal ar izvēles programmu. Pēc tās, 24 labākās dalībnieces iekļūst finālā. Kā pastāstīja treneris A. Brovenko, Alīnas minimālais  uzdevums ir ieķļūt Eiropas čempionātā finālā, bet maksimālais ierindoties 18.vietā. Tas Alīnai dotu tiesības Eiropas čempionātā vairs nestartēt kvalifikācijā, bet uzreiz iekļūt finālā. Izcīnītā 10.vieta pavērtu Latvijai nākošā -2013.gada čempionātā pieteikt jau divas sportistes.

Informāciju sagatavoja
JLSS direktors
Andris Lukss