17.9 °C, 1.9 m/s, 92.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStarptautisko invalīdu dienu Jelgavā sagaidīs ar sauli sirdī
Starptautisko invalīdu dienu Jelgavā sagaidīs ar sauli sirdī
30/11/2011

Starptautiskās invalīdu dienas priekšvakarā, 2.decembrī, pulksten 13 Jelgavas 4.vidusskolā pilsētas iedzīvotāji ar īpašām vajadzībām aicināti piedalīties pasākumā „Ar sauli sirdī”, kur būs iespēja aplūkot izstādi un iegādāties amatnieku roku darbus, baudīt koncertu un jauki pavadīt vakaru dažādās atrakcijās.
 
2.decembrī pulksten 13 Jelgavas 4.vidusskolā, Akmeņu ielā 1, Jelgavā Sabiedrības integrācijas pārvalde organizē svinīgu pasākumu „Ar sauli sirdī”, uz kuru aicināti visi Jelgavas pilsētas iedzīvotāji ar īpašam vajadzībām, gan tie, kuri apvienojušies nevalstiskajās organizācijās, gan individuāli.
 
Pirms svinīgā koncerta pasākumā būs iespēja aplūkot izstādi-pārdošanu, kuras eksponātus radījuši cilvēki ar īpašam vajadzībām. Izstādē varēs apskatīties un arī iegādāties pinumus, adījumus un tamborējumus, skaistas rotaslietas „pērļošanas” tehnikā un citus interesantus darbus.
 
Koncertā klātesošos priecēs jaunie mākslinieki.Pasākumu noslēgs jauks atpūtas vakars, kurā varēs baudīt dzīvo mūziku, dejot, piedaloties loterijās vinnēt dažādas noderīgas lietas, ko sarūpējuši pasākuma atbalstītāji, kā arī vienkārši patīkami pavadīt laiku draugu lokā.
 
Pasākumu atbalsta Jelgavas pilsētas dome, SIA „MNL”, SIA „Step OG”, Salons-frizētava „Edīte”, SIA „Jelgavas pils aptiekas”, SIA ”Gaļas pārstrādes uzņēmums „Nākotne”” un A/S „Ķīmiskā rūpnīca „Spodrība”.
 
3.decembrī  Starptautisko invalīdu dienu visa pasaule atzīmē no 1993.gada. Tās mērķis ir pievērst uzmanību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, viņu ikdienai, tiesībām un problēmām. Tas ir aicinājums cilvēkiem visā pasaulē vienoties kopīgos pasākumos, lai mazinātu atstumtību un veicinātu cilvēku ar īpašām vajadzībām sociālo iekļaušanos.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrības integrācijas pārvalde