25 °C, 3 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBK „Jelgava” principiāla cīņa ar „Turību”
BK „Jelgava” principiāla cīņa ar „Turību”
08/11/2011

Foto: Kārlis Buškevics

Trešdien, 9.novembrī, pulksten 19.30 Zemgales olimpiskajā centrā Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē basketbola klubs “Jelgava” tiksies ar leģendārā basketbola speciālista Pētera Višņēvica vadīto Biznesa augstskolas “Turība” komandu.
 
Līdz šim jelgavnieki Latvijas spēcīgākajā līgā izcīnījuši vienu uzvaru un piedzīvojuši četrus zaudējumus, savukārt trešdienas pretinieki, kas pārstāv Latvijas galvaspilsētu, izcīnījuši vienu uzvaru un piecas reizes izjutuši zaudējuma rūgtumu. Basketbola aizkulisēs spriež, ka šī spēle solās būt īpaši spraiga. Notiks principiāla cīņa par komandas un spēlētāju cieņu un godu, kā arī par ērtāku pozīciju turnīra tabulā.
 
Līdz šim BK “Jelgava” sastāvā rezultatīvākais spēlētājs bijis komandas kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš aizvadītajos piecos mačos guvis caurmērā 18.8 punktus. Edgars ar savu enerģiju un cīņassparu var salauzt jebkuru aizsardzību, gan no tālās distances, gan ar spējīgu caurgājienu. Cerēsim arī uz pārējo jelgavnieku sekmīgu darbību uzbrukumā un dzelžainu disciplīnu aizsardzībā.
 
Viesu komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs ir cēsnieks Mārtiņš Vīņauds, kurš aizvadītajās sešās spēlēs vidēji guvis 19.2 punktus. Starp līderiem vēl ir tādi vīri kā Roberts Mednis un Kristaps Mediss.
 
Trešdienas mača spēles sākums Zemgales olimpiskajā centrā 19.30, savukārt jau 17.00 laukumā dosies BK “Jelgava” fārmklubs “Jelgava/LLU”, kas tiksies ar Rīgas Stradiņa universitāti. Ieeja uz abām spēlēm ir bez maksas.

Komandu sezonas statistika. Jelgava, Turība.
2p.: 53% pret 37%
3p.: 25% pret 30%
1p.: 72% pret 63%
Atl.b.: 28.2 pret 32.7
Rez.p.: 8.4 pret 10.5
Punkti: 79.2 pret 64.2
 
Komandu līderu salīdzinājums. Jelgava, Turība.
Edgars Krūmiņš (18.8 punkti spēlē + 5.2 atl.b.) pret Mārtiņš Vīņauds (19.2 puntki spēlē)
Kalvis Krūmiņš (12.2 punkti spēlē + 3 rez.p.) pret Kristaps Mediss (13.7 punkti spēlē)
Artūrs Dušelis (9 punkti + 4.8 atl.b.) pret Roberts Mednis (11 punkti spēlē + 8.3 atl.b.)

Informāciju sagatavoja
Jānis Tiltiņš
BK “Jelgava” preses dienests