20.3 °C, 2.6 m/s, 86.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTūrisma speciālisti un aģentūras iepazīst Jelgavas potenciālu
Tūrisma speciālisti un aģentūras iepazīst Jelgavas potenciālu
27/10/2011

Oktobris Jelgavas reģionālajam tūrisma centram (JRTC) ir bijis bagāts ar vairākām nozīmīgām vizītēm, kuru mērķis ir veicināt Jelgavas kā vērtīga tūrisma galamērķa atpazīstamību, kā arī pilsētai nodrošināt stabilu vietu tūrisma apritē. Mēneša sākumā Jelgavu apmeklēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) pārstāvji un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) tūrisma informācijas centra speciālisti, 20.oktobrī Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī viesojās japāņu tūroperatoru delegācija, savukārt 28.oktobrī iepazīt Jelgavu brauks Latvijas tūrisma aģentūru pārstāvji.
 
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs 7.oktobrī uz Jelgavu aicināja TAVA un RTAB tūrisma speciālistus, lai iepazīstinātu viesus ar tūrisma iespējām pilsētā. Vizītes laikā tika apmeklēti ievērojamākie Jelgavas tūrisma un citi objekti. Ekskursijā pa Jelgavu tūrisma speciālisti apskatīja Zemgales Olimpisko centru, Lielupes promenādi, metāla skulptūras Uzvaras parkā, Ā.Alunāna memoriālo muzeju, Vecpilsētu, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju u.c. Jelgavas pilī atbraukušos sagaidīja patīkams pārsteigums, šeit tika prezentēts jauns pakalpojums „Karstā šokolāde hercoga galmā” – pēc īpašas receptes pagatavota karsta šokolāde ar augļiem. Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sniedza prezentāciju par Jelgavas pilsētu, tās šodienas iespējām un nākotnes perspektīvām. Kā atzina TAVA un RTAB pārstāvji, viesošanās Jelgavā ir bijusi vērtīga un iespaidiem bagāta – pilsētā ir ko redzēt un pilsēta var pārsteigt!
 
Pēc veiksmīgas pilsētas prezentācijas tūrisma speciālistiem, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs saņēma uzaicinājumu no TAVA uzņemt nozīmīgu japāņu tūroperatoru delegāciju Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī. Japāņu tūrisma speciālistu vizītes mērķis bija iepazīties ar Latvijas tūrisma potenciālu. Vizītes programmā tika iekļauta arī Jelgava un Sv. Trīsvienības baznīcas tornis. Šeit Japānas delegācija iepazinās ar Torņa vēstures ekspozīcijām, skatīja Jelgavas ainavu no stikla platformas, kā arī baudīja vakariņas Franču restorānā „La tour de Marie”. Japānas viesi atzinīgi novērtēja Sv. Trīsvienības baznīcas tornī redzēto un atzina, ka īpaši ir pārsteidzis tā daudzveidīgās iespējas un risinājums, savienojot vēsturi ar modernām tehnoloģijām.
 
Šo piektdien, 28.oktobrī, Jelgavu apmeklēs Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA) biedri. Arī viņi tiks iepazīstināti ar Jelgavu, tās attīstību pēdējo gadu laikā, maršrutā iekļaujot nozīmīgus senās un jaunās pilsētas objektus, vēsturiskas vietas un uzņēmumus.
 
 
Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs